Af - 30/01-15 12:04; Opdateret: 30/01-15 14:16

Tjen 85.000 på din afføring, hvis du opfylder disse kravTjen 85.000 på din afføring, hvis du opfylder disse krav

En amerikansk velgørenhedsorganisation opkøber afføring fra raske mennesker, fordi det kan hjælpe alvorligt syge patienter, men det er langt fra alle, der kan få lov at donere

storybild

Værdifuld afføring til 250 kroner prøven (Billede: Polfoto)

Du har måske hørt om, at du kan donere blod, æg og sæd, men har du nogensinde overvejet, at din afføring kan være penge værd?

Den amerikanske velgørenhedsorganisation OpenBiome betaler folk for at donere afføring, så de kan give det til patienter, der er blevet inficeret med bakterien Clostridium Difficile. Det skriver The Washington Post.

Hver donation honoreres med omkring 250 kroner, og donerer man fem gange på en uge, får man en bonus på cirka 300 kroner. Det vil sige, at man kan tjene omkring 1650 kroner om ugen og dermed 85.000 på et år.

Fremtidens bus kører på... lort
Fremtidens bus kører på... lort

Bakterien Clostridium Difficile kan forårsage kraftig diarre, der er så alvorlig, at mange, der bliver inficerede, ikke kan forlade deres hjem. Patienterne bliver behandlet med antibiotika, men i nogle tilfælde blusser infektionen op, så snart antibiotikabehandlingen stoppes.

Men indfører man sund afføring i maven på patienten ved hjælp af en endoskopi, tube gennem næsen eller kapsler, kan læger udrydde bakterien helt. Lægerne har dog problemer med at finde donorer, og det har indspireret OpenBiomes grundlæggere til at lave en organisation, hvor de betaler donorer for deres afføring.

Fodgænger-formand raser: Fjern jeres hestelort!
Fodgænger-formand raser: Fjern jeres hestelort!

Der er dog meget høje krav for, hvem der kan få lov til at donere deres afføring til organisationen. Du skal ikke bare være sund, du skal være virkelig sund, fortæller grundlægger Mark Smith til Washington Post.

Derudover skal du bo tæt på klinikken i Medford, Massachusetts. Du skal være mellem 18 og 50 år. Have et BMI på under 30, og så skal du bestå en række andre tests og prøver, klinikken gennemfører.

Spor af lort: Sådan blev uheldig indbrudstyv fanget
Spor af lort: Sådan blev uheldig indbrudstyv fanget

Omkring 1000 personer har udtrykt ønske om at blive donorer i de to år, OpenBiome har eksisteret, og kun fire procent er blevet godkendt.

Til gengæld er der masser at penge at tjene for dem, der slipper gennem nåleøjet.

- Vi får de fleste af vores donorer til at aflevere prøver tre til fire gange om ugen, og det er ret fantastisk for hver prøve kan som regel hjælpe tre til fire patienter, siger Mark Smith.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx