Af - 09/08-15 22:16

Nyt sødt våben i kampen mod superbakterierNyt sødt våben i kampen mod superbakterier

Australske forskere kan have fundet redningen i kampen mod resistente bakterier.

storybild

Nye antibiotikatyper er tiltrængt for at kunne få ram på de resistente bakterier. Nu har forskere gjort en banebrydende opdagelse. (Billede: Polfoto/Torben Stroyer)

En ny type syntetisk sukker kan blive det næste våben i kampen mod resistente bakterier.

Et forskerteam fra det australske universitet i Queensland har opdaget, at man muligvis kan omdanne syntetiske sukkermolekyler til antibiotika, der kan slå superbakterierne ihjel.

Sukkeret ligner det, bakterierne selv producerer, og derfor er der mindre sandsynlighed for at bakterierne bliver modstandsdygtige over for den nye type antibiotika.

Ny aftale nedbringer brug af antibiotika
Ny aftale nedbringer brug af antibiotika

Og det er gode nyheder - også for Danmark.

- Vi har store problemer med resistente bakterier over hele verden. Det har vist sig at være svært at finde nye typer antibiotika, så alle nye opdagelser er mere end velkomne, siger professor Hans Jørn Kolmos fra Syddansk Universitet til metroxpress.

Historisk opdagelse: Forskere finder ny supermedicin
Historisk opdagelse: Forskere finder ny supermedicin

Han arbejder selv med at komme det stigende problem med resistente bakterier til livs. Heldigvis er der sket flere gennembrud i forskningen i 2015.

- Tidligere på året fandt nogle forskere et nyt stof kaldet teixobactin i jordbakterier. Det er den bedste nyhed, vi længe har fået. Det løser ikke alle problemerne, men det er et lyspunkt mellem alle de dårlige nyheder, siger Hans Jørn Kolmos.

Forskere: Flere vil dø af resistente bakterier end kræft
Forskere: Flere vil dø af resistente bakterier end kræft

Han har ikke selv hørt om det nye australske stof, men forklarer, at der sagtens kan gå flere år inden vi står med en ny type antibiotika, som er baseret på det nye fund.

- Fra du identificerer et stof kan der gå op til 10 år, så det har stadig lange udsigter. Det hænger sammen med at det skal igennem en række forskellige afprøvninger. Alt afhængig af stoffet tager det kortere eller længere tid, forklarer han.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx