18/03-16 13:50

FN kritiserer Saudi-Arabien for mange civile drab i YemenFN kritiserer Saudi-Arabien for mange civile drab i Yemen

Trods diplomatiske henvendelser er "afskyelige hændelser fortsat med uacceptabel frekvens," siger FN-chef.

storybild

Saudi-Arabien og allierede er skyld i uforholdsmæssigt mange drab på civile i Yemen, hvor den saudiarabiske regering leder en koalition af militærmagten mod oprørere. (Billede: AP/Hani Mohammed/ap)

Saudi-Arabien og allierede magter er skyld i uforholdsmæssigt mange drab på civile i Yemen, hvor den saudiarabiske hær leder en koalition af lande.

Kritikken kommer fra FN, som siger, at Saudi-Arabien og koalitionen begår dobbelt så mange civile drab i nabolandet som alle øvrige parter i konflikten tilsammen.

- Når man læser statistikkerne, ser det ud til, at koalitionen bærer skylden for dobbelt så mange civile ofre som alle andre styrker tilsammen, praktisk talt alle tab i luftangreb, siger FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad Al Hussein.

Siden koalitionen for over et år siden gik ind i Yemen for at generobre magten fra houthierne og bringe præsident Hadi tilbage i førersædet, er 3218 civile blevet dræbt. Cirka det dobbelte antal mennesker er blevet såret.

Menneskerettighedschefen begræder, at luftangrebene har ramt "markeder, hospitaler, klinikker, skoler, fabrikker, bryllupsfester og hundredvis af private boliger i landsbyer, byer og storbyer".

Trods et hav af diplomatiske henvendelser er disse "afskyelige hændelser fortsat" med "uacceptabel frekvens".

Han advarer om, at FN-systemet muligvis vil undersøge, om der er tale om krigsforbrydelser.

To nylige angreb har kostet 119 mennesker livet, hvoraf hele 106 var civile, heriblandt 24 børn.

Saudi-Arabien gik i marts sidste år ind i landet for at bringe præsident Abedrabbo Mansour Hadi tilbage til magten, da Houthi-bevægelsen havde erobret blandt andet hovedstaden Sanaa.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx