Af - 10/03-14 16:14; Opdateret: 10/03-14 16:43

Far til skole-massemorder: -Jeg ville ønske han aldrig var fødtFar til skole-massemorder: -Jeg ville ønske han aldrig var født

Faren til Adam Lanza, den 20-årige amerikaner, som forrige år skød og dræbte 20 børn og seks pædagoger på Sandy Hook Elementary School, taler for første gang ud om sin søn.

storybild

20-årige Adam Lanza skød og dræbte 20 børn og seks pædagoger på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, den 14. december 2012. (Billede: Polfoto)

Og han lægger ikke fingre imellem.

Over for 'The New Yorker' siger Peter Lanza, Adam Lanzas far, at sønnen var ond, og at han ønsker, at han aldrig var blevet født.

- Du bliver ikke meget mere ond end det her. Hvor meget tror I, jeg slår mig selv i hovedet over, at han var min søn? Meget, sagde Peter Lanza The New Yorker.

Han dræbte 20 småbørn og ét helt år efter, er politiet stadig et stort spørgsmålstegn
Han dræbte 20 småbørn og ét helt år efter, er politiet stadig et stort spørgsmålstegn

Tragedien på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, står som en af de aller værste skoleskyderier på amerikansk grund nogensinde. 20 børn og seks pædagoger blev skudt og dræbt i Adam Lanzas afstumpede massakre.

En massakre, der startede et sted før klokken 9.30 hjemme hos mor og far i barndomshjemmet i Newtown. Heldigvis for faren var han på det tidspunkt taget på arbejde, og derfor nåede han aldrig at blive en del af sønnens uforklarlige blodbad. Det samme gjorde sig desværre ikke gældende for Adams mor, Nancy. Hun blev sønnens første offer.

Liggende i sin seng iført sin pyjamas blev hun fundet med fire skud i hovedet.

- I bagklogskabens lys, ved jeg, at Adam ville have slået mig ihel uden at tøve, hvis han havde haft muligheden, siger Adams far i interviewet med The New Yorker.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at han ville have gjort det. Grunden til han skød Nancy fire gange var et skud for hver af os; et for Nancy, et for ham, et for Ryan (Adams bror, red.) og et for mig, understreger han.

Husker du Newtown? 194 børn skudt og dræbt siden
Husker du Newtown? 194 børn skudt og dræbt siden

Peter Lanza fortæller i interviewet, at Adam gennem hele sit liv var plaget af psykiske lidelser, og at han er overbevist om, at sønnen led af skizofreni uden dog at have fået stillet en diagnose.

Adam Lanza startede sin dødsmarch på skolen klokken 9.35. Ti minutter senere, klokken 9.45, affyrede den plagede 20-åring sit sidste skud, da han rettede pistolløbet mod sig selv og trykkede af.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx