Af - 06/08-15 13:01

Buschauffører trukket i løn for ikke at bære de rigtige sokkerBuschauffører trukket i løn for ikke at bære de rigtige sokker

Svenske buschauffører, som ikke bar sorte sokker til deres nyvalgte uniform, blev trukket i løn. Hos Movia skal chaufførerne også følge nogle overordnede retningslinjer for påklædning.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Den 1. juli indførte det svenske busselskab Keolis en ny arbejdsuniform til deres chauffører. En del uniformen indebar sorte sokker og sorte sko.

Men for en række af chauffører blev sokkerne for meget i sommervarmen, og de valgte derfor at lade sokkerne ligge i skuffen derhjemme og i stedet hoppe i en mere årstidsrelevant sandal.

Ledelsen så chaufførernes handling som et direkte brud på det nye tøjreglement og straffede chaufførerne ved at trække dem i løn.

Politikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betale
Politikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betale

Ledelsens straf ledte til en strømpeprotest blandt flere af Keolis' chauffører, som så den påtvungne uniform som 'integritetskrænkende'.
Det skriver svensk metro.

Ledelsen i Keolis forklarede efterfølgende, at strømpe- og skokravet handlede om passagerernes samt chaufførernes sikkerhed.

- Vi synes ikke, det er passende at køre i flipflops eller sandaler, som også kan glide af, siger Johan Nordfjäll, pressansvarlig i Keolis, til det svenske nyhedsbureau TT.

Han påpeger, at chaufførerne samtidig har flere alternativ til uniformen, hvis vejret kræver det.

- De kan vælge imellem forskellige tøjsæt som shorts og kortærmede skjorter, når det er varmt. Desuden har alle førerpladserne i busserne aircondition, oplyser Johan Nordfjäll.

Movia har overordnede retningslinjer
Herhjemme oplyser Movia, som ikke har buschauffører ansat, men blot udbyder busdriften, at det er de enkelte busoperatører på de forskellige buslinjer, der har ansættelsesforholdet til deres chauffører og derfor også fastlægger de nærmere retningslinjer for chaufførernes påklædning.

Bidt, spyttet på og tæsket: Det er hverdag på disse job
Bidt, spyttet på og tæsket: Det er hverdag på disse job

Movia stiller dog i udbudsmaterialet nogle overordnede retningslinjer for chaufførernes påklædning. Over for metroxpress siger Movias centerchef Søren Englund:

- Movia stiller i udbudsmaterialet nogle overordnede retningslinjer for chaufførernes påklædning. Retningslinjerne handler om, at operatøren skal sikre, at chaufførerne er uniformerede og i tjeneste fremtræder velsoignerede og præsentable over for kunderne.

Movia oplyser samtidig, at det er de enkelte busoperatører, der afgør, hvordan de forholder sig til chaufførernes eventulle afvigelser fra retningslinjerne for uniformening.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx