Af - 27/07-15 22:05; Opdateret: 27/07-15 22:28

Kendt bodybuilder: Jeg er en kvinde inden iKendt bodybuilder: Jeg er en kvinde inden i

- Jeg er en lesbisk kvinde fanget i en mands krop

Bildstrecke im Grossformat »

Se styrkesportsatleten som mand og kvinde i galleriet ovenfor.

Den 42-årige amerikanske, kendte styrkeløfter og bodybuilder Matt 'Kroc' Kroczaleski står nu frem og fortæller, at han er transkønnet.

Endnu en sportsstjerne efter at Bruce Jenner blev til Caitlyn Jenner står nu frem og fortæller, at der gemmer sig en kvinde bjergene af svulmende muskler. Det amerikanske muskelbundt, Matt Kroc, der i bodybuildingkredse er kendt for en kæmpemæssige rygmuskler og en række imponerende løft, skifter nu navn til Janae Marie.

På sin Instagram-profil beskriver Janae Marie sig som en transkønnet alfahan skråstreg lesbisk tøsepige, der for øvrigt er single for tiden.

Der må siges at være tale om noget af en omvæltning for muskelbjerget, der har en fortid som marinesoldat hos den amerikanske flåde, og det har da også spredt en del ringe i vandet hos løfteinteresserede styrkesportsinteresserede. De fleste er dog positive overfor den overraskende udmelding fra den testosteronfyldte Matt.

#transgender #genderfluid #mtf #m2f #nonbinary #girlswholift #girlswithmuscle #girlslikeus #macgal #macgirl #brunette

Et billede slået op af Janae Marie (@janaemariekroc) denMana skiftede skægget ud med sminke: Sådan ser hun ud i dag
Mana skiftede skægget ud med sminke: Sådan ser hun ud i dag

I en officiel udtalelse fra bodybuilderen fortæller han:

- For det første, ja, det er mig, og ja, jeg er transkønnet. For det andet, så 'bliver' man ikke bare transkønnet. Enten er man eller også er man ikke. Jeg har vist det siden jeg var fem år gammel, og det har været en tung byrde at bære. Jeg har aldrig bedt om det her, og det er ikke noget, jeg ønskede.

- Igennem det meste af mit liv har jeg villet give hvad-som-helst for ikke at føle, som jeg gør, og på et tidspunkt drev det mig til at overveje selvmord. Nu har jeg det helt fint med den, jeg er og har været meget åben om det i flere år.

Instagram-profilen med den kvindelige identitet er da heller ikke helt ny, og man kan se billederne af bodybuilderens massive krop iført kjoler og parykker. Flere er over et år gamle. Det er blot nu, at nyheden for alvor spreder sig i miljøet for jernsport.

Verdenskendt dansk dværg afliver internationalt rygte
Verdenskendt dansk dværg afliver internationalt rygte

Nedenfor kan du se sportsstjernen kommenterer med sin officielle, mandlige profil på spørgsmål, der bliver stillet på Janae Maria-profilen.

Styrkeløfteren er dog endnu ikke afklaret med, om han skal få lavet indgreb, der bringer ham tættere på den kvindekrop, der gemmer sig under det maskuline ydre.

- På det her stadie i mit liv lever jeg med begge køn, men jeg har stadig ikke taget stilling til, om jeg skal skifte over til at leve som kvinde på fuld tid. Det ville løse mange af de sværeste problemer, jeg har døjet med, men det ville også være et kæmpestort offer, da jeg ville give køb for meget af det, jeg har kæmpet så hårdt for at opnå.

Kroczaleski har tre sønner, og føler, at en eventuel operation må vente til de alle er blevet voksne, før han tager en beslutning med sin krop.

En ting er dog sikkert, han vil ikke konkurrere videre i styrkesport, hvis han vælger at få foretaget operationen.

Matt 'Kroc' Kroczaleskis styrkesportslige bedrifter tæller blandt andet en rekord på at have løftet en total på imponerende 1. 157 kg til et stævne fordelt på de tre løft, bænkpres, squat og dødløft. Det skete med en kampvægt på under 100 kg.

Desuden er han kendt som bodybuilder, og han har lagt navn til de såkaldte 'Kroc Rows,' en row-variant med en tung håndvægt, en smule cheat og talrige gentagelser. Han har selv givet øvelsen en del af æren for sin imponerende rygfysik.

Michelle var en mand: Derfor er det vigtigt at stå frem som transkønnet
Michelle var en mand: Derfor er det vigtigt at stå frem som transkønnet

Nedenfor kan du se Kroc fortælle om øvelsen, der er opkaldt efter ham og se ham træne.

Kroczaleski fortæller, at han har delt hemmeligheden med flere af sine venner. Blandt andet styrkeguruerne Dave Tate og Jim Wendler, der er kendt fra EliteFTS.

Nedenfor kan du se en af de nære venner, der har støtter Kroc nu, hvor hele verden får nys om den indre kamp.

LÆS OGSÅ: Kim Kardashians stedfar springer ud som kvinde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx