Af KATRINE FREDERIKKE WANDRUP - 05/04-17 10:37

Ekspedient forstod ikke valget af dukke: Nu hyldes lille pige for sit kloge svarEkspedient forstod ikke valget af dukke: Nu hyldes lille pige for sit kloge svar

Er identifikation med hudfarve noget, vi er født med eller er det tillært fra voksnes forudindtagede holdninger? En lille piges forklaring til en forvirret kassedame tyder på det sidste.

storybild

Sophia Brenner med sin dukke (Billede: Facebook )

Et billede af en lille, kaukasisk pige, som knuger sig til en dukke med mørk hud, er gået viralt, efter pigens mor, Brandi Brenner delte det på Facebook, hvor hun fortalte om en oplevelse hun og hendes datter havde haft i den amerikanske butik Target ved Lake Wylie, South Carolina, USA.

Camilla og Nicolas tog vild beslutning - sådan er det gået siden
Camilla og Nicolas tog vild beslutning - sådan er det gået siden

En ekspedient kunne ikke forstå den 2-årige piges valg af dukke, men den lille pige havde et klokkeklart svar til ekspedienten, da denne pointerede forskellen mellem de to, skriver New York Post.

2-årige Sophia Brenner fik lov til at gå ind i Target med sin mor og vælge lige, hvad hun ville have. Moren ville gerne give datteren en gave for at være blevet pottetrænet, og pigen var ikke i tvivl om, hvad hun gerne ville have – en fin dukke.

Men da de to gik op til kassen for at betale, var ekspedienten forvirret.

’Da vi ville betale spurgte ekspedienten Sophia, om hun skulle til en fødselsdag. Vi kiggede begge uforstående på hende, men så pegede hun på dukken og spurgte Sophia, om hun havde valgt dukken til en ven,’ skriver Brandi Brenner i Facebook-opslaget.

Undrede du dig også? Det var der i Martins kuffert i 'Gift ved første blik'
Undrede du dig også? Det var der i Martins kuffert i 'Gift ved første blik'

Moren begyndte at fornemme, hvor samtalen bar hen og informerede derfor ekspedienten om, at Sophia havde fået lov til at vælge en ting i butikken, fordi hun havde lært at bruge en potte. Alligevel var ekspedienten stadig forvirret over lille Sophias valg, for ifølge moren valgte denne at vende sig mod pigen og spørge, om hun var sikker på, at det var den dukke, hun helst ville have.

Det bekræftede pigen, men det forstod ekspedienten ikke.

’Hun ligner ikke dig. Vi har mange andre dukker, der ligner dig mere,’ sagde kassedamen, men det kunne Sophia ikke forstå.

’Jo hun gør. Hun er en læge, ligesom jeg er en læge. Og jeg er en fin pige og hun er en fin pige. Kan du se hendes pæne hår? Og kan du se hendes stetoskop?’ skulle Sophia have svaret ifølge hendes mor.

Lyset gik formentlig op for kassemedarbejderen, for hun valgte blot at sige, ’nå, hvor fint.’

Paradise-Michelle: Sådan har jeg det med, at Anders er blevet gift
Paradise-Michelle: Sådan har jeg det med, at Anders er blevet gift

Episoden fik Brandi Brenner til at føle stolthed over sin datter, men samtidig føler hun, situationen viste, at holdninger og identifikation med hudfarve ikke er noget, vi er født med men derimod noget, vi er tillært.

’Hud kommer i forskellige farver, fuldstændig ligesom hår og øjne, og alle nuancer er smukke,’ afrunder moren sit Facebook-opslag, som i skrivende stund har 496.000 reaktioner og 197.140 delinger.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Sådan vinder man VM: 'Lad os gøre som...
bt.dk
Forskere: Tabletter med gavnlige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx