Af - 26/06-16 22:49

Alle har casual sex - og det er der ikke noget i vejen medAlle har casual sex - og det er der ikke noget i vejen med

En hjemmeside, hvor folk deler deres oplevelser om casual sex, viser, at folk gør det i alle aldre, og at det ikke er noget at skamme sig over.

storybild

(Billede: Anbrey Bezuglov)

“Det her har hjulpet mig til at føle mig okay med, at jeg vil have causal sex og ikke skamme mig over det eller føle, at det er forkert”, skriver en bruger på siden casualsexproject.com.

Det er en side, hvor folk deler deres oplevelser med - ja - casual sex, der betyder sex uden følelser som for eksempel mellem bollevenner eller ved one night stands. Siden er skabt af kvinden Zhana Vrangalova i 2014. I dag har siden 5.000 daglige besøgende og 2100 faste abonnenter, det skriver The New Yorker.

Vrangalova startede siden for at undersøge, om der er hold i al den kritik af casual sex, der har kørt. Kritikken er gået på, at casual sex er en epidemi, der er ved at overtage samfundet. Og kritikerne mener, at det er nedværdigende for kvinder, og at det skaber forvirring i forhold til at etablere stabile forhold.

Kvinderne har talt: Her er den perfekte penisstørrelse
Kvinderne har talt: Her er den perfekte penisstørrelse

Antropologen Peter Wood gik sidste år så vidt, at han kaldte fænomenet casual sex for ‘et angreb på menneskets natur’, og han mener, at selv med det mest meningsløse sex følger der en problematisk magtubalance.

Andre ser det som et socialt fremskridt, hvor kvinder nu kan gå uden om bejlerne og fokusere på deres egne behov og karriere med lidt løs sex på siden. Men de mener alligevel, at ønsket for en dybere menneskelig forbindelse altid vinder til sidst for både mænd og kvinder.


31-årige Jon føler sig snydt: Jeg blev ufrivilligt far
31-årige Jon føler sig snydt: Jeg blev ufrivilligt far

Indtil videre kan Vrangalova ud fra historierne på siden konkludere, at casual sex ikke kun er for unge mennesker. Flere af historierne er nemlig skrevet af folk helt op i 70-års alderen. Hun kan også se at særligt yngre skribenter og kvinder, skriver om skamfølelser forbundet med one night stands. Ud fra historierne lader det også til, at der er højere risiko for graviditet og sygdomme, end når man er i fast forhold. Samt at mænd føler, at de ofte bliver dømt af andre mænd, hvis ikke de har casual sex, mens kvinder føler sig dømt i at involvere sig i casual sex. Dog har det hjulpet på sidstnævnte at dele erfaringer på siden, skriver brugerne.

Ovenstående er dog ikke videnskabeligt, men kvinden bag projektet håber, at historierne en dag kan fungere som data for et akademisk studie, for der er meget lidt forskning og data på området.

Denne sexscene ændrede ALT: Dette skulle aldrig være sket i 'Venner'
Denne sexscene ændrede ALT: Dette skulle aldrig være sket i 'Venner'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx