Af - 22/02-14 18:58

Verdens mest eftersøgte narkobaron endelig fangetVerdens mest eftersøgte narkobaron endelig fanget

Verdens mest eftersøgte narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman er endelig blevet anholdt.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Verdens mest eftersøgte narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman er nu endelig blevet fanget, rapporterer flere internationale medier.

Lederen af et at Mexicos mest magtfulde narkokarteller blev anholdt på et hotel i den mexicanske by Mazatlán, hvor han var sammen med en kvinde.

I en fælles operativ indsats mellem mexicanske og amerikanske myndigheder, der havde været forberedt i mellem 4-5 uger, blev han fanget efter flere år på fri fod.

USA har således gerne ville have fingrene i ham i lang tid, hvilket afspejles af, at Guzman har været udpeget som Public Enemy No. 1 af Chicago politi.

Guzman flygtede fra et mexicansk fængsel i 2001 og har siden hen været på fri fod ved at bestikke flere offentlige ansatte.

Han er en af Mexicos rigeste mænd og står angiveligt bag cirka en fjerdedel af alle de illegale stoffer, der bliver smuglet ind i USA fra Mexico. Magasinet Forbes har adskillige gange placeret ham på listen over verdens mest magtfulde personer.

USA har haft udlovet en dusør på fem millioner dollar - svarende til cirka 27 millioner danske kroner - for informationer, der kunne lede til den frygtede narkokonge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Store brølere på danske sygehuse:...
bt.dk
Nøgleperson ankommet til Forligsen...
bt.dk
Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx