03/11-17 16:48

66-årig dansker fængslet på Filippinerne: Lokkede unge søstre med hjem på værelset66-årig dansker fængslet på Filippinerne: Lokkede unge søstre med hjem på værelset

En dansk mand fra Silkeborg sidder i øjeblikket i fængsel på Filippinerne.

storybild

Den 66-årige dansker sidder fængslet i Cebu City Jail, der ligger på en bjergside lidt uden for selve Cebu city i Filippinerne. (Billede: Gunnar Blaschke)

En 66-årig mand fra Silkeborg, bosiddende i Cebu i Filippinerne, er torsdag blevet fængslet, sigtet for menneskehandel.  Under løfte om at tage to unge piger, den ene 17 år gammel, med til et resort i Compostella for at tage en badetur, tog han dem i stedet med på sit værelse. Dette fik personalet på hotellet til straks at ringe til politiet, der anholdt danskeren klokken 18 torsdag aften.

Det er ifølge filippinsk lov strengt forbudt for en voksen at være alene sammen med en mindreårig (under 18 år), uanset om der er sex involveret eller ej, hvis der ikke kan dokumenteres en familiemæssig relation.

Den 66-årige dansker mødte pigerne, som i øvrigt er søstre, i et stort indkøbscenter ved navn SM City Cebu, der er kendt for at være et uformelt mødested for udenlandske mænd og unge filippinske piger.

»De to unge piger fortæller os, at danskeren lovede dem en tur på stranden i badebyen Compostella cirka 30 kilometer fra selve Cebu City,« siger vagthavende ved Compostella politi, Mylene Edeger til BT og fortsætter,

»Men i stedet for at tage dem med ned til stranden, tog han dem til deres store overraskelse med til sit værelse. Da personalet så dette, ringede de til politiet, der straks rykkede ud og anholdt manden på stedet,« siger hun.

Vagthavende udelukker, at der kan indgås et forlig i sagen og siger, at danskeren helt sikkert vil blive sigtet for menneskehandel efter en særlig paragraf i filippinsk lov. En paragraf, der kan give op til livsvarigt fængsel.

Denne paragraf fra 2003 er primært indført for at beskytte børn og kvinder mod at blive misbrugt seksuelt og for at afskrække sexturister fra at komme til landet. Den er i de senere år blevet håndhævet nidkært af det filippinske politi.

Det har ført til adskillige anklager mod især udenlandske mænd. Blandt dem en anden dansker fra Cebu, den nu 57-årige NJ, der har siddet varetægtsfængslet i over to et halvt år uden at have fået sin sag behandlet til dom i retten.

Det var ventet, at sigtelsen om menneskehandel mod den 66-årige dansker ville blive rejst ved et indledende retsmøde i dag fredag - svarende til et grundlovsforhør i Danmark. Her skulle det blandt andet afgøres danskeren kunne løslades mod kaution. Pigernes forklaring til politiet ville også blive fremlagt, så det kan fastslås, om der har været seksuel aktivitet mellem den 66-årige og de unge piger.

»Men vi kunne ikke rejse sigtelsen ved dagens retsmøde, fordi den anklagede afviste pigernes vidneudsagn. Så nu har han syv dage til at klargøre sin sag sammen med en forsvarer, før vi vil præsentere sigtelsen for ham ved retten,« fortæller politiinspektør Laarni Abayon fra Compostella politi til BT.

Den 66-årige er allerede overført til Cebu City Jail, hvor den 57-årige NJ også sidder, mens han venter på at få sin sag for retten. Det filippinske retssystem er berygtet for sin langsommelighed, og der vil formentlig gå flere år før den senest ankomne dansker til fængslet får sig sag endelig behandlet af en dommer, som tilfældet er det for NJ.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx