Af Ritzau - 03/01-17 21:26

Det Hvide Hus venter nye overføringer fra GuantanamoDet Hvide Hus venter nye overføringer fra Guantanamo

Yderligere overføringer af fanger fra Guantanamo ventes inden præsident Barack Obama går af som præsident.

storybild

Der er i dag 59 tilbageværende fanger på den amerikanske flådebase Guantanmo. "På nuværende tidspunkt venter vi yderligere overføringer af fanger, " siger talsmand for Det Hvide hus. (Billede: Scanpix/Mladen Antonov)

Det Hvide Hus siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det venter yderligere overføringer af fanger fra Guantanamo, inden præsident Barack Obama går af som præsident den 20. januar.

- På nuværende tidspunkt venter vi yderligere overføringer, siger talsmanden Josh Earnest.

Udtalelsen blev fremsat, få timer efter at den kommende præsident, Donald Trump, via det sociale medie Twitter havde stillet krav om, at der ikke kommer flere overførelser.

I sidste måned sagde kilder fra Obama-administrationen, at de havde planer om at lade yderligere 18 personer overføre fra Guantanamo.

Da Obama blev præsident tilbage i 2009, var der 242 fanger i Guantanamo, som er en amerikansk flådebase på en lille stump land af Cuba.

Der er i dag 59 tilbageværende fanger på den amerikanske flådebase.

Barack Obama har prøvet at få lukket fængslet på basen, og der stilles mange spørgsmål omkring den nu, hvor Obamas regeringstid er ved at løbe ud. Hvad der præcist skal ske, står indtil videre hen i det uvisse, da Trump har sendt signaler, der er i modstrid med Obamas.

Over 160 personer er blevet løsladt fra Guantanamo, mens Obama har siddet i Det Hvide Hus. Betydeligt flere blev løsladt under hans forgænger, George W. Bush.

Ud af de 532 personer, som blev løsladt dengang, har 113 sluttet sig til væbnede radikale grupper, viste en rapport sidste år.

Guantanamo-fangelejren for terrormistænkte blev indrettet i 2002 på den amerikanske flådebase i Cuba efter ordre fra daværende præsident George W. Bush.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt billede får nettet til at koge...
bt.dk
Jim Lyngvild viser sig helt nøgen:...
bt.dk
'LA'ere går imod burkaforbud, men vil...
bt.dk
Landsholdet skal finde nyt tøj: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx