31/01-15 08:20; Opdateret: 31/01-15 08:40

Venezuela skyder narkofly nedVenezuela skyder narkofly ned

Landets forsvarsminister afviser kritik efter flynedskydning: Skudt ned i vores luftrum, og det har vi ret til

storybild

Et mindre fly, som fragtede narkotika, blev torsdag skudt ned af militærfly ud for kysten i Venezuela. Det bekræfter det sydamerikanske lands forsvarsminister, Vladimir Padrino.

Han afviser samtidig, at landet skulle have krænket det internationale luftrum i forbindelse med hændelsen.

Det vides ikke, hvor mange personer der var om bord på flyet, som var indregistreret i USA.

Forsvarsministeren understreger, at nedskydningen skete i venezuelansk luftrum i nærheden af en militærbase. Flyet styrtede i havet ikke langt fra øen Aruba, som tilhører Holland.

Flyet var lettet fra delstaten Apure, men da piloten nægtede at kommunikere med kontroltårnet i lufthavnen, blev militærfly sent på vingerne.

- Det (flyet, red.) adlød ikke ordrer og blev bragt ned 25 sømil nordøst for Josefa Camejo-basen (militærbase, red.), siger Padrino.

Ifølge myndighederne på Aruba er der samlet omkring 400 pakker med narkotika op fra det havområde, hvor flyet blev skudt ned.

Venezuela har i adskillige år håndhævet en politik om at nedskyde fly, som mistænkes for at smugle narkotika.

Myndighederne mener, at de er i deres gode ret til at gøre det, og forsvarsministeren afviser også kritik af torsdagens nedskydning.

- Nogle siger, at vi krænker international luftrum. Nej. Alle militære aktioner sker i vores geografiske område, hvor vi i henhold til forfatningen har fuld suverænitet, siger Vladimir Padrino.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx