Af - 02/01-16 10:23

Sjælden sygdom gør folk fulde - uden de har drukketSjælden sygdom gør folk fulde - uden de har drukket

En opsigtsvækkende sag om en kvinde, som blev taget for spritkørsel uden at have drukket, har sat fokus på et sjældent syndrom.

storybild

Et sjældent syndrom gør, at tarmen selv kan producere alkohol og gøre mennesker fulde, uden de har drukket. (Billede: Flickr: Nattawong)

En amerikansk kvinde har sat fokus på syndromet 'auto-brewery' (auto-bryggeri-syndrom, red.), da hun forleden blev taget for at køre bil i påvirket tilstand, selvom hun ikke havde drukket en dråbe alkohol. Hendes tarm producerer selv alkoholen, som fik hende i problemer. Det skriver ABC News.

Det var først, da en amerikansk kvindes advokat i retten kunne fremlægge dokumentation for, at hun led af det sjældne 'auto-brewery'-syndrom, at hun blev frikendt for spritkørsel. Syndromet forvandler hendes tarm til et mini-destilleri, hvor mad bliver omdannet til ethanol - altså alkohol.

Alkoholen overføres langsomt til blodet, og personer med det sjældne syndrom kan opleve de samme symptomer som folk, der har drukket for meget sprut til en fest. Personerne både mumler, er forvirrede og kan lugte af alkohol ud af munden.

Børn søger hjælp mod druk og skænderier i julen
Børn søger hjælp mod druk og skænderier i julen

Richard Peek, professor i medicin og kræft-biologi på Vanderbilt University Medical Center, fortæller, at årsagen til syndromet endnu ikke er lagt fast, men at der findes en sandsynlig forklaring.

- Gærsvamp findes normalt i mavetarmkanalen og fælles for disse tilfælde (af personer med auto-brewery, red.) er et øget niveau af candida (en type af gærsvamp, red.) Når gærsvamp indtager et måltid, som har et højt indhold af kulhydrater, omdanner de kulhydraterne til ethanol, forklarer professoren.

Mor anholdt efter fest: Gav øl og pot til 12-årige
Mor anholdt efter fest: Gav øl og pot til 12-årige

Det er ændringer i tarmens bakterier, som gør disse forandringer mulige.

- Disse observationer viser virkelig vigtigheden af tarmfloraens forskellige funktioner. De kan virkelig regulere systemet eller være skyld i sygdomme som irritabel tarm syndrom, og det har vist sig at være kædet sammen med diabetes og fedt-lever, siger Richard Peek.

Ifølge ham kræver det mere forskning at finde frem til en mulig kur. Indtil da må de ikke-drikkende fulde mennesker holde sig til en lav-kulhydrat-diæt, som kan minimere produktionen af alkohol i tarmen.

LÆS OGSÅ: Værsgo: Baren til dig der drømmer om at gå på druk med en kat

LÆS OGSÅ: Thai-kendisser anklages for ulovlige instagram-fotos

LÆS OGSÅ: Fremadstormende rockband: - Vores nye album blev skabt i en rus af druk og svampe

LÆS OGSÅ: Danske unge i front: Drikker alt for meget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx