Af - 14/07-14 12:36; Opdateret: 14/07-14 15:19

\"Tusindsvis af katolske præster er pædofile"

Den katolske kirke er stadig inficeret af op mod 8.000 pædofile præster, siger Pave Frans i opsigtsvækkende interview.

storybild

8.000 fungerende katolske præster, kadinaler og biskopper er pædofili, siger Pave Frans i interview med italiensk avis. (Billede: Polfoto)

Messedrengene verden over skal tage sig i agt. Hele 8.000 fungerende katolske præster, biskoper og kardinaler er nemlig pædofile. Sådan lyder den opsigtsvækkende udmelding fra ingen ringere end den katolske kirkes overhoved Pave Frans.

Nonne føder: Jeg vidste ikke jeg var gravid
Nonne føder: Jeg vidste ikke jeg var gravid

- Mange af mine kolleger vurderer, at to procent af præsterne, biskopperne og kardinalerne er pædofile. Det er ikke betryggende, det er alvorligt. Situationen er utålelig, og jeg vil gøre noget for at straffe de personer, der gør sådan noget, siger Pave Frans til den italienske avis Repubblica og tilføjer, at pædofili er en 'spedalskhed, der skal stoppes med de midler, det kræver.'

Paven sælger sin Harley-Davidson
Paven sælger sin Harley-Davidson

De seneste år er det væltet frem med pædofiliskandaler, og traumatiserede ofre er stået frem med den ene gruopvækkende beretning efter den anden om, hvordan de som børn blev voldtaget af katolske præster og andre personer fra den katolske kirke.

Alene de seneste 10 år har der ifølge Vatikanet været 3.420 'troværdige' beskyldninger mod katolske præster om seksuelt misbrug, og den katolske kirke i USA har betalt 2,5 milliarder dollar i erstatningssager til ofrene.

I årevis lukkede den katolske kirke øjnene for overgrebene. I stedet for at politianmelde de pædofile præster blev de forflyttet til andre sogne, hvor de kunne forgribe sig på nye ofre.

Luksuselskende biskop står skoleret for Pave Frans
Luksuselskende biskop står skoleret for Pave Frans

Interviewet har vakt international opsigt, og Vatikanet var hurtigt ude søndag for at så tvivl om, hvorvidt paven er korrekt citeret. En talsmand afviser, at paven skulle have sagt sagt, at to procent af præsterne, biskopperne og kardinalerne er pædofile, skriver New York Post.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx