Af - 17/11-15 09:05

Vansiret brandmand får nyt ansigt af hjernedødVansiret brandmand får nyt ansigt af hjernedød

Hans ansigt var forbrændt til ukendelighed inden operationen. Advarsel: Stærke billeder i galleriet.

Bildstrecke im Grossformat »

En plastikkirurg har gennemført verdens til dato mest omfangsrige ansigtstransplantation for at hjælpe en tidligere brandmand, hvis ansigt blev ødelagt i en arbejdsulykke.

Eduardo Rodriguez gennemførte operationen, der tog 26 timer, i august, og den betyder, at den 41-årige tidligere brandmand Patrick Hardison nu går rundt med 26-årige David Rodebaughs ansigt.

Hardisons ansigt blev vansiret den 5. september 2001, hvor han rykkede ud til en brand i et hus. Amerikaneren kom så slemt til skade, at han har gennemgået 71 operationer og er blevet afhængig af smertestillende piller.

- Børn løb skrigende og grædende væk, når de så mig. Der er værre ting end døden, forklarer Patrick Hardison i et interview med New York Magazine.

Læger udfører første vellykkede penis-transplantation
Læger udfører første vellykkede penis-transplantation


26-årige David Rodebaughs familie besluttede sig for at hjælpe den hårdt ramte brandmand, da Rodebaugh blev erklæret hjernedød efter et cykeluheld.

- To dage efter Rodebaugh blev erklæret hjernedød begyndte operationen. Det var klokken 07.30 om morgenen den 14. august, lyder det i New York Magazine, hvorefter der følger en nøje beskrivelse af operationen.

Transplantation redder søn: mor gengælder med nyre
Transplantation redder søn: mor gengælder med nyre

Alt er dog ikke godt for Hardison endnu.

- Kroppen vil afvise det nye væv, det er ikke et spørgsmål om det vil ske - kun hvornår, siger Rodriguez, hvilket også betyder, at Hardison skal tage immundæmpende medicin resten af sit liv.

Når kroppen afviser det nye væv, vil lægerne forsøge at bekæmpe det med massive mængder immundæmpende medicin og steroider - og håbe på det bedste, siger Rodriguez.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx