Af Henning Høeg (HOEG) - 26/11-17 09:05

Trumps datter deler idylliske billeder af familien: Men det er noget helt andet folk fokuserer på Trumps datter deler idylliske billeder af familien: Men det er noget helt andet folk fokuserer på

Den amerikanske præsidentdatter, Ivanka Trump fortryder måske nogle af sine kontakter på det sociale netværk Instagram.

storybild

Ivanka Trump. Her ses hun foran Det Hvide Hus den 21. november. (Billede: JIM BOURG)

Forleden pralede Donald Trumps datter ellers først med dusinvis af smilende familiebilleder fra haven omkring Det Hvide Hus..

Her 'benådede' hendes far, Donald Trump traditionen tro to fede kalkuner fra det amerikanske Thankgsgiving-bord. Thanksgiving er én af USAs største højtider. Og både Ivanka, hendes mand Jared og deres tre kønne børn smilede kridhvidt til kameraet.

Men mange af Ivankas Instagram-kontakter ville hellere snakke om noget helt andet: Donald Trumps immigrationspolitik. Det endte med lidt af en shitstorm. Og den slags er svært at ignorere, når beskederne kommer fra nogle af USAs bedst kendte skuespillere, business-ledere og fotomodeller.

Eksempelvis skrev brugeren baileygallery til et af Ivanka Trumps opslag:

'Du kan ikke selv vælge din far. Men du kan vælge, hvem du arbejder for. Hans administation (præsidentens, red) er anti-sundhedspleje, anti-kvindelig, og anti-homoseksuel. Hvad er der stærkt ved det,?' spurgte brugeren i kommentarfeltet til et af datterens familiefotos.

Getting ready for Thanksgiving!

Et opslag delt af Ivanka Trump (@ivankatrump) den

Som Instagram-bruger kan man 'følge' andre instagram-brugere. Og selvom Ivanka Trump selv er en kendis, så følger hun også andre kendisser.

Og efter beskeder fra bl.a. skuespillerne Sophia Bush (TV-serien, One Tree Hill) og Oiivia Wilde og supermodellen Alexia Chung fik Ivanka Trump nok sin Thanksgiving-middag galt i halsen.

Istedet for billeder af festtøj, ovnstegt kalkun og amerikanernes foretrukne Thanksgiving-dessert, pumpkin pie fik Ivanka Trump også denne opfordring:

'Kære Ivanka. Vi kan se, at du følger os på Instagram. Og forbindelse med denne thanksgiving ville vi alle være ekstra taknemmelige, hvis du ville udnytte din indlydelse i Det Hvide Hus og sørge for, at din far garanterer en fornyelse af 'The Dream Act' før julemåneden.'

For to måneder siden truede Ivanka Trumps far præsident Trump således med at droppe forgænger Barack Obamas lovgivning (Det såkaldte DREAM-act), der garanterer lidt over en million børn af ulovlige indvandrere fortsat sikkert ophold i USA, hvor de fleste af disse arbejder og studerer.

Hvis loven ikke fornys, risikerer disse unge mennesker, der blot var helt små børn, da de ankom til USA, at blive udvist til lande, de ikke kender. Og derfor var det måske ikke lige dét, Ivanka Trump ønskede at tale om midt i højtiden.

Således blev 'Instagram-mobningen' da også mødt medet stift smil og lammende Instagram-stilhed fra Ivanka Trump.

Og det er ikke første gang, Ivanka Trump er rendt ind i problemer på grund af sin fars upoplære politik.

Før Præsident Trumps indsættelse 20. januar håbede mange således, at de mere liberale Ivanka Trump og Jared Kushner ville have en formildende effekt på faderens lidt rabiate politiske ideer.

Men ifølge én af Ivankas Instagram-venner Sophia Armeruso, der ejer sit eget tøj-firma Nasty Gal og underskrev weekendens Instagram-bøn til 'førstedatteren', har Ivankas indsats være 'mildest talt skuffende'.

»Ivanka sidder bare med hænderne i skødet og smiler. Og det er på tide, at hun holder sine løfter om at kæmpe for USAs kvinder og familier .. og ikke bare hendes egen,« siger Armeruso til Huffington Post.

Siden faderens indsættelse 20. januar er flere amerikanske stormagasiner og kædebutikker desuden helt holdt op med at føre Ivanka Trumps tøj-, sko- og taske-design. Og ifølge New York Times er salget af alle 'Ivanka Trump'-vare dykket med næsten 35 procent.

Samtidig rykker den uafhængige undersøgelse af Trump-regeringens muligvis ulovlige forbindelser til den russiske regering tættere på. Flere demokratiske politikere, bl.a. senator Elisabeth Warren spår ifølge avisen Washington Post, at  Ivanka Trumps ægtemand, præsidetens svigersøn Jared Kushner som den næste vil blive stillet for retten.

Og så sent som forleden fik Ivanka Trump endnu en kurv, denne gang fra USAs udenrigsminister Rex Tillerson.

Således meldte udenrigsministeren, der før er blevet citeret for at kalde præsidenten 'en spade' (a moron), afbud til Ivanka Trumps kommende rejse til Indien, som han ellers havde lovet at deltage i.

Som officiel repræsentant for den amerikanske regering skal førstedatteren deltage  i en international konferrence for 'verdens kvindelige forretningsledere'. Og ifølge 'kilder i regeringen', som avisen The New York Times har talt med, ønsker Rex Tillerson ikke yderligere at give Ivanka Trump en 'international profil'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx