Af Maria Christine Madsen - 16/11-17 11:59

Trump blev til grin for rullende kameraer: Én detalje stjal AL opmærksomhedenTrump blev til grin for rullende kameraer: Én detalje stjal AL opmærksomheden

Da den amerikanske præsident Donald Trump stillede sig op for rullende kameraer onsdag, var det for at tale om hans netop færdiggjorte rundrejse i Asien. Men det var hans vandflaske og måde at drikke af den, der endte med at stjæle al fokus.

storybild

Et klip af den amerikanske Donald Trump, der tager en slurk vand, er blevet delt igen og igen på de sociale medier. (Billede: JIM LO SCALZO)

I de seneste tolv dage har den amerikanske præsident rejst rundt i Asien. Da han onsdag på et pressemøde i Det Hvide Hus for første gang skulle fortælle, hvordan det var gået med at møde de politiske ledere i de lande, han havde besøgt på turen, brugte han godt 24 minutter på at holde en rosende tale - blandt andet om sin egen indsats.

Den lange tale, som ifølge nyhedsbureauet Reuters blev fortalt med høj stemmeføring til den forsamlede presse, førte tilsyneladende på et tidspunkt til, at hans mund blev tør.

Halvvejs inde stoppede han derfor op og ledte lidt under den talerstol, han stod ved, for at finde en flaske vand. Desværre forgæves.

»De har ikke vand. Det er okay,« kan man høre Donald Trump sige i et klip fra pressemødet.

Før han nåde at fortsætte sin tale, oplyste en af tilhørerne, at der stod en flaske vand på den anden side af talerstolen - lige inden for rækkevidde.

Det fik præsidenten til at bøje fra fremover og række ud efter vandflasken, som han skruede låget af, før han - med begge hænder - løftede den op til sin mund og tog en hurtig slurk. Uden at se væk fra de rullende kameraer.

At man bliver tørstig og får en tør mund efter at have talt så længe er der i princippet ikke noget i vejen med.

Når Donald Trumps vandflaske og hans måde at drikke af den alligevel endte med at stjæle fokus på pressemødet, så skyldes det, at præsidenten fire år tidligere selv gjorde nar af den amerikanske senator Marco Rubio, da han under et interview i 2013 blev nødt til at tage en slurk fra en vandflaske for rullende kameraer.

'Næste gang bør Marco Rubio drikke sit vand af et glas i stedet for en flaske - det vil give et langt mindre negativt indtryk', skrev forretningsmanden dengang på sin Twitterprofil.

Det var dog ikke den eneste gang, Donald Trump gjorde grin med Marco Rubio og hans vandflaske. Under præsidentkandidat-kampagnen i 2016 nævnte Donald Trump det flere gange på Twitter, ligesom han under en tale i Texas fremviste og holdt en vandflaske højt for publikum, før han skruede låget af og sagde:

»Det er Rubio,« før han bevidst spildte vand under over den scene, han stod på, og skar grimasser.

Derfor var Marco Rubio også hurtig til at skrive et svar til Trump på Twitter, efter klippet med Trumps vandflaske onsdag var blevet vist.

'Det ligner, men han skal arbejde på sin form. Det skal gøres i en enkelt bevægelse, og øjnene bør aldrig forlade kameraet. Men det er ikke dårligt for hans første forsøg,' skrev han.

Før Donald Trump blev færdig med sin lange tale, tog han endnu en slurk fra vandflasken, skriver Reuters. Han forlod pressemødet uden at svare på spørgsmål fra den forsamlede presse.

Det Hvide Hus har ikke svaret på Reuters henvendelse om at få en kommentar på hændelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Messi udraderer Ronaldo: Krydser vild...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx