Af Nadia Guldbæk Welch - 11/12-17 08:18

Amerikansk kvinde fødte barn: Lægen begyndte at grædeAmerikansk kvinde fødte barn: Lægen begyndte at græde

Fødslen var så speciel, at den fik tårerne frem

storybild

Arkivfoto.

Den amerikansk fødselslæge, Robert Gunby, blev så rørt efter en fødsel, at tårerne begyndte at løbe, da han skulle fortælle om den på en pressekonference.

Den følsomme reaktion kom efter at lægerne ved Baylor University Medical Center i Dallas, Texas, kunne juble efter den første vellykkede livmodertransplantation.

Kvinden, som var født uden livmoder, fik en velskabt baby, og de har det begge godt, skriver TV2 Norge. Og fordi situationen var så speciel, blev Robert Gunby rørt, på trods af at han med egne ord har taget imod tusindvis af babyer.

»Jeg er en følsom person. Der var noget helt specielt ved denne (fødsel, red.), fordi patienten glædede sig så meget og var villig til at gå igennem så meget for at få et barn. Det er det vigtigste (for patienten, red.). Så dette var virkelig specielt. Nok den mest specielle fødsel jeg har været en del af,« fortæller Robert Gunby.

LÆS OGSÅ: Norske Heidi postede et billede på Instagram - kort efter var kongehuset i telefonen

Den nybagte mor er udskrevet fra sygehuset, men den lille ny skal fortsat være under observation. Mens det er første gang, en livmodertransplantation er lykkedes i USA, er det ikke første gang det er sket.

Der har været forsket i det siden 1999, og siden er der blevet født fem børn af kvinder, der har fået en livmoder. Den første kom til verden i september 2014.

Når en kvinde har fået et barn efter at have fået transplanteret livmoderen, er der to muligheder. Enten kan livmoderen fjernes igen efter en vellykket graviditet, eller den kan få lov at blive, hvis den pågældende kvinde ønsker at blive gravid igen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx