Af - 23/03-14 10:17; Opdateret: 23/03-14 11:19

Vrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne flyVrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne fly

Australiens premierminister udtrykker håb om, at mysteriet om MH370 måske snart bliver opklaret, mens de pårørende føler sig svigtet af myndighederne.

storybild

Kinesiske pårørende var mildest talt ikke tilfredse med de malaysiske myndigheder efter en briefing i går. I dag fortsætter eftersøgningen efter det forsvundne fly. (Billede: AP Photo/Ng Han Guan)

I to uger har de ventet utålmodigt på nyt om deres kære. I går blev det for meget for en gruppe pårørende til de 239 personer, der var om bord på det fly, der for godt to uger siden forsvandt og stadig ikke er blevet fundet.

Sidste ord fra cockpittet: 'All right, godnat'
Sidste ord fra cockpittet: 'All right, godnat'

Efter et briefing-møde brød de ud i råb om at 'vi vil kende realiteterne' og 'giv os vores elskede tilbage'. Kort efter udsendte de en udtalelse, hvori de anklager den malaysiske regering for at holde dem uvidende og lyve for dem, rapporterer nyhedsbureauet AP.

- Jeg kan ikke spise noget. Jeg kan ikke sove ordentligt. Jeg drømmer om mine forældre hver nat, fortæller den 30-årige kineser Wang Zheng, hvis forældre var ombord på flyet, til nyhedsbureauet.

FØRSTE FOTO: Er det her Malaysia MH370?
FØRSTE FOTO: Er det her Malaysia MH370?

Han har afbrudt sin sædvanlige tilværelse og bord sammen med cirka 100 andre pårørende i et hotelkompleks i det østlige Beijing, hvor de briefes to gange dagligt om efterforskningen.

- Vi føler, at de skjuler noget for os, siger Wang Zheng.

Truer med sultestrejke
De fleste af flyets 239 passagerer var kinesere, og flere har ifølge TV2 News truet med at gå i sultestrejke, hvis ikke de snart får flere oplysninger.

Jagten på mulige vragdele fra flyet fortsætter i dag under australsk ledelse. Otte fly er på vingerne over det sydlige Indiske Ocean – et af verdens mest mennesketomme steder. Det meget afsides beliggende eftersøgningsområde er en stor udfordring.

Nyt billede: Kina spotter mulige vragdele
Nyt billede: Kina spotter mulige vragdele

- De opererer på grænsen af deres præstationsevne, siger en talsperson for redningsaktionen ifølge CNN.

Australiens premierminister har på en pressekonference i dag udtrykt håb – 'men kun håb', understregede han – om at mysteriet vil blive opklaret, efter at de kinesiske myndigheder i går offentliggjorde, at de har spottet en genstand, der kan være en vragdel fra flyet, på et satellitbillede.

Søndag formiddag kom det frem, at franske satellitter i den sydlige del af søgeområdet har opdaget "mulige genstande", der kan stamme fra flyet, skriver Ritzaus Bureau.

Desuden er der ifølge flere medier blevet set en træpalle og andre genstande, der kan være vragdele fra flyet, men myndighederne understreger, at det ikke er usædvanligt at finde tilfældigt gods i havet. Der er derfor langt fra garanti for, at de fundne genstande stammer fra MH370.

Fly ledte forgæves efter vragdele
Fly ledte forgæves efter vragdele

Trods efterforskningens fokus på vragdele, nærer nogle pårørende fortsat et spinkelt håb om, at deres kære vil blive fundet i live.

- Hvis flyet bliver fundet i havet, vil det i det mindste give os fred. Men inderst inde håber vi stadig, fortæller Jacquita Gonzales, der er gift med en steward fra det forsvundne fly, til den britiske avis The Daily Mirror.

Hun påpeger, at der har været tale om, at det kunne være en kapring.

Nu starter overvågningen af de mystiske genstande under vandoverfladen
Nu starter overvågningen af de mystiske genstande under vandoverfladen

Det forsvundne fly er en Boing 777 fra Malaysian Airlines, der den 8. marts lettede fra Kuala Lumpur, hvorfra det skulle være fløjet til Beijing i Kina. Så langt kom det aldrig, og efterforskerne mener, at det var en bevidst handling fra nogen om bord på flyet, der gjorde, at det skiftede kurs og afbrød kommunikationen med omverdenen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx