Af Maria Cuculiza - 26/09-13 18:10

Rumænien afliver 64.000 hundeRumænien afliver 64.000 hunde

Rumæniens parlament har besluttet at aflive alle herreløse hunde om fjorten dage.

storybild

Her ses en ejerløs hund på gaden i Moskva (Billede: Polfoto)

Alene i den rumænske hovedstad Bukarest, lever der ifølge borgmesterkontoret flere end 64.000 hjemløse hunde i byens gader.

Læs også: 64.000 hunde står foran aflivning

Hundene, der beskyldes for at være årsag til byens problemer med at blive en moderne europæisk metropol, blev især upopulære efter, at en gruppe hunde i begyndelsen af september i år angreb en fireårig dreng, som senere døde af sine kvæstelser.

Loven om masseaflivningen er siden hasteindført af Parlamentet og har medført protester fra hundevenner både i Rumænien og internationalt, men er i går ( torsdag) blevet godkendt af landets forfatningsdomstol.

Blandt kritikerne er Dyrebeskyttelsesorganisationen, WSPA:

- Selvfølgelig skal de syge og aggressive hunde aflives, men at udrydde dem alle, vil betyde, at man bruger hundefangere, som ikke har forstand på hverken at fange dem eller aflive dem. Hundene vil blive uforsvarligt skadede og sårede, kritiserer Gitte Buchhave, direktør for WSPA Danmark.

Den rumænske præsident Traian Băsescu forventes at underskrive loven inden for få dage, men i WSPA forsøger man nu at overtale præsidenten til at sætte loven på hold og finde andre løsninger.

Men indtil videre har den rumænske regering ikke været speciel lydhør ifølge Gitte Buchhave:

- Vi har i WSPA har mange års erfaring med at håndtere herreløse hunde over hele verden og ved, at masseaflivninger vil betyde at der er ligeså mange hunde igen om tre år .

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx