Af - 23/11-15 10:16

TV: Græsk kystvagt prøver med vilje at sænke en flygtningebådTV: Græsk kystvagt prøver med vilje at sænke en flygtningebåd

En ny video offentliggjort af de tyrkiske myndigheder viser, hvordan den skræmmende virkelig så ud for en gruppe flygtninge, der flød rundt i en gummibåd på åbent hav.

Da en ungarsk kvindelig journalist tidligere på året sparkede ud efter en flygtning, blev hun sat i offentlig gabestok i alverdens medier.

Nu risikerer en græsk kystvagt samme skæbne.

TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn
TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn

I en ny video – optaget den 12. november – kan man se, hvordan kystvagten fra dækket af sit skib med en skarp bådshage forsøger at punktere en flygtningebåd af gummi.

I båden sidder 58 passagerer midt ude på åbent hav, og ud fra de pludselige skrig at dømme, går det først op for de mange flygtninge, hvad kystvagtens reelle intentioner er, da han har stukket til båden nogle gange.

Da flygtningebåden er punkteret, forlader det græske skib området, imens vandet begynder at trænge ind i den i forvejen alt for lille gummibåd.

Til de mange flygtninges held er en tyrkisk redningsbåd i nærheden, og personalet får hevet de 58 personer i sikkerhed.

Videoen er blevet offentliggjort af de tyrkiske myndigheder, som meddeler, at de har vist den til den græske kystvagt tidligere på ugen og bedt dem om at stoppe.

Kamerakvinde forhadt efter at sparke flygtninge - nu forklarer hun hvorfor
Kamerakvinde forhadt efter at sparke flygtninge - nu forklarer hun hvorfor

En kommandør i den græske kystvagt, Athanasios Athanasopulos, siger over for Hurriyet Daily News, at han er 'chokeret' og lover at gribe ind, så det ikke sker igen.

Til Middle East Eye siger en talsmand fra den tyrkiske regering:

- Den tyrkiske kystvagt filmer ofte deres redningsaktioner og har tidligere (anonymt, red.) delt materialet med internationale medier, siger han og fortsætter:

- Men dette er chokerende, og vi forventer, at det vil blive undersøgt. Vi har svært ved at begribe, hvorfor de har i sinde at synke en flygtningebåd, lyder det fra officiel side.

Kvinde sparkede flygtning: Nu vil hun sagsøge ham
Kvinde sparkede flygtning: Nu vil hun sagsøge ham

Amnesty International fordømmer hændelsen og kræver en dybdegående undersøgelse af sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx