Af - 27/10-16 06:57

Ny is opfundet: Kan få dig til at løbe hurtigereNy is opfundet: Kan få dig til at løbe hurtigere

Hvem siger, at søde sager ikke kan være godt for helbredet?

storybild

Den eksakte opskrift på den italienske professors is er hemmelig, men den indeholder blandt andet mørkt kakaopulver, hasselnødder oh ekstrakt fra grøn te. (Modelfoto) (Billede: Scanpix/Unknown)

En italiensk hjertelæge og is-entusiast har skabt en flødeis, som, han mener, kan få folk til både at leve længere og løbe hurtigere.

Det skriver The Independent.

Professor Valerio Sanguigni, der arbejder ved universitetet 'Roma Tor Vegata' i Rom, har fået patent på sin gelato-is, der indeholder sunde antioxidanter. Netop antioxidanter er kendt for at være gode for hjertet og til at forebygge bestemte sygdomme.

Så hurtigt smelter din is
Så hurtigt smelter din is

Den eksakte opskrift på Valerio Sanguignis flødeis er hemmelig, men den indeholder blandt andet mørk kakaopulver, hasselnødder og ekstrakt fra grøn te, skriver The Independent.

Undersøgelser, som er foretaget blandt forsøgspersoner på universitetet i Rom, har vist en markant forbedring af testpersonernes fysiske præstationer, efter de indtog flødeisen.

Her får du Københavns bedste is
Her får du Københavns bedste is

Testpersonerne fik taget blodprøver både før- og efter, de spiste en portion af professorens is, og blev om at cykle så hurtigt som muligt på en motionscykel.

Andre testpersoner fik en portion af en normal chokoladeis, som blev brugt som placebo.

Forsøget viste en forbedret blodkars-funktion hos de personer, der havde indtaget den nye is, mens der ikke var sket ændringer hos de personer, der havde indtaget chokoladeisen, som blev brugt som placebo.

Skub op-is med alkohol kan sælges lovligt til børn
Skub op-is med alkohol kan sælges lovligt til børn

Resulaterne er siden hen blevet publiceret i det videnskabelige tidskrift Nutrition. Her konkluderes det, at studiet, som det første nogensinde påviser, at en naturlig is, som er rig på polyfenoler (gruppe af antioxidanter, red.), har direkte forbedret blodkars-funktionen og fysisk præstation hos sunde personer.

Eller som professor Valerio Sanguigni selv formulerer det: 'Hvem siger, at at sund mad behøver smage dårligt?'.

LÆS OGSÅ: Coop smider is med alkohol ud af butikken

LÆS OGSÅ: Pudser reklamenævn på is med alkohol

LÆS OGSÅ: Verdensmester reklamerer for endnu en is med alkohol

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx