Af Ritzau - 23/12-16 22:50; Opdateret: 23/12-16 23:11

Israel kalder historisk FN-beslutning skamfuld og anti-israelskIsrael kalder historisk FN-beslutning skamfuld og anti-israelsk

Israels premierminister afviser fredag aften FN-resolution og vil ikke efterkomme dens krav.

storybild

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, nægter at efterkomme kravene i den FN-resolution, der blev vedtaget fredag aften. (Billede: Reuters/Ronen Zvulun)

Israel afviser den FN-resolution, der fredag blev vedtaget i FN's Sikkerhedsråd og som kræver et stop for israelske bosættelser på Vestbredden.

Det siger landets premierminister, Benjamin Netanyahu, i en udtalelse.

- Israel afviser denne skamfulde, anti-israelske resolution fra FN og vil ikke efterkomme dens krav, lyder det i en udtalelse fra premierministerens kontor.

Beslutningen blev vedtaget med 14 ud af 15 stemmer i Sikkerhedsrådet. USA undlod at stemme, men nedlagde altså heller ikke veto ved afstemningen.

USA har ellers generelt været Israels nært allierede, men præsident Barack Obamas regering holdt fast i beslutningen om ikke at nedlægge veto.

- Obama-administrationen har ikke kun fejlet i forhold til at beskytte Israel fra FN - den har oven i købet samarbejdet i det skjulte med organisationen, hedder det i udtalelsen fra Netanyahus kontor.

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, har hele tiden været fortaler for, at USA skulle nedlægge veto ved afstemningen.

Og nu ser Israels premierminister frem til samarbejdet med Donald Trump.

- Israel ser frem til at samarbejde med den kommende præsident Trump og med alle vores venner i kongressen, både republikanere og demokrater, for at få elimineret de skadefulde effekter af denne absurde resolution, lyder det.

Også den israelske energiminister, Yuval Steinitz, langer hårdt ud efter amerikanerne efter fredagens afstemning.

- Dette er ikke en resolution mod bosættelser, men en anti-Israel-resolution mod det jødiske folk og jødernes stat. USA har i aften fuldstændig forladt dets eneste ven i Mellemøsten, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx