Af - 29/07-15 14:35

Medie: Danmark kræver voldtægtsmænd fritaget for dødsstrafMedie: Danmark kræver voldtægtsmænd fritaget for dødsstraf

De ni indiske vagabonder, som anklages for massevoldtægt på 52-årig dansker, kan ikke få dødsstraf for forbrydelsen. Det har Danmark krævet.

storybild

En af de mistænkte i politiets varetægt. (Billede: Polfoto/AP)

14. januar 2014 gennemlevede en 52-årig, dansk kvinde et sandt mareridt, da hun gennem tre timer blev massevoldtaget af op mod ni mænd.

Efter et museumsbesøg i millionbyen New Delhi for hun vild på vej hjem til hotellet, og da hun spurgte en mand om vej, truede han hende i stedet med en kniv, og førte hende til et vagabond-tilholdssted, hvor voldtægten fandt sted.

Dansker blev voldtaget i Indien: Får ingen erstatning
Dansker blev voldtaget i Indien: Får ingen erstatning

Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at mændene slipper for dødsstraf, hvilket ellers ikke er en helt ualmindelig straf for den forbrydelse i landet, efter en række grimme voldtægtssager har skadet Indiens image udadtil.

Ifølge Ekstra Bladet vil Danmark af princip ikke hjælpe med efterforskningen af sager, som kan føre til dødsstraf til gerningsmanden, ligesom landet heller ikke udleverer mennesker til dødsstraf.

Menneskemængde banker mistænkt voldtægtsmand til døde
Menneskemængde banker mistænkt voldtægtsmand til døde

I voldtægtssagen har Danmarks hjælp været helt central for opklaringen, idet hun tog hjem til Danmark dagen efter voldtægten, og det er derfor dansk politi, der har fået hendes vidneudsagn, der har ført til de ni anholdelser.

Kvinden fik stjålet sin taske med bl.a. kontanter og en iPod under voldtægten, og de effekter er senere fundet på en af de mistænkte gerningsmænd.

Den 52-årige kvinde har tidligere på måneden været i New Delhi for at vidne i sagen mod mændene. Det er lykkedes hende at knytte tre af mændene til voldtægten under et krydsforhør, skriver flere medier.

LÆS OGSÅ: Indiske medier: Dansk voldtægtsoffer skal vidne i Delhi

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
'Det er dybt tragisk. Det er en meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx