Af Webstud/AS - 28/01-18 21:57

Verdens største tyveri af digital valuta: En kvart million brugere har mistet alt Verdens største tyveri af digital valuta: En kvart million brugere har mistet alt

Hackere har stjålet tre milliarder kroner af den digitale valuta NEM fra krypto-børsen Coincheck. Det er det største tyveri af digital valuta nogensinde.

storybild

Direktør for japanske Coincheck kunne fredag levere den dårlige nyhed om, at den digitale valutahandelsplads er blevet hacket for en værdi svarende til 3,2 milliarder kroner. Krakket overgår det berygtede Mt. Gox-krak, hvilket betyder, at Coincheck-hacket er det største krypto-tyveri nogensinde, skriver Bloomberg.

LÆS OGSÅ: 3 ting du skal vide, inden du køber Bitcoin

Tyveriet af de 500 millioner NEM-tokens kunne lade sig gøre, fordi mønterne var opbevaret i en 'hot wallet', der var forbundet til Coinchecks hjemmeside i stedet for en 'cold wallet', hvor værdierne er gemt væk på en offline harddisk. En kvart million brugere mistede deres NEM-tokens, der handles under navnet XEM.

I tweetet herover ses Coinchecks præsident og direktør på en pressekonference. Ifølge flere Twitter-brugere var de meget påvirket af hackerangrebet.

Coincheck-tyveriet overgår det hidtil største og mest berygtede hackerangreb i 2014, hvor bitcoins for to milliarder kroner blev stjålet fra en anden japansk markedsplads, Mt. Gox, der dengang stod for 70 procent af alle bitcoin-transaktioner.

LÆS OGSÅ: Bitcoin går amok - men denne digitale valuta er steget mere

Alle udbetalinger blev dengang standset og det massive krav fra de tusinder af brugere, som havde mistet deres digitale formuer, udmøntede sig i, at Mt. Gox gik bankerot og direktør Mark Karpelès blev eftersøgt.

Mt. Gox-krakket, der resulterede i, at myndigheder verden over indførte sikkerhedsmekanismer mod lignende svindelnumre, fik desuden en negativ indvirkning på folks tillid til kryptovaluta og markedets værdi. Siden er markedet dog steget så meget i værdi, at Coincheck-tyveriet ikke vil resultere i store udsving i markedet.

LÆS OGSÅ: Her er mysteriet, der kan få Bitcoin-ejere til at ryste i bukserne

Brugere skal heller ikke frygte, at de aldrig får deres penge igen. I en udtalelse lyder det, at Coincheck har besluttet at bruge selskabets egenkapital til at tilbagebetale brugerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx