Af Ritzau - 23/12-16 02:49; Opdateret: 23/12-16 07:22

Mistænkt tuneser filmet ved kontroversiel moské timer efter Berlin-angrebMistænkt tuneser filmet ved kontroversiel moské timer efter Berlin-angreb

Moskéen i Moabit beskrives som et tilholdssted for IS-sympatisører. Mistænkt er set der timer efter angreb.

storybild

Tunesiske Anis Amri er lige nu den mest eftersøgte mand i Europa. Han mistænkes for at stå bag angrebet i Berlin, hvor 12 mennesker blev dræbt. (Billede: Scanpix/Handout)

Tunesiske Anis Amri, som mistænkes for at stå bag angrebet mod et julemarked i Berlin mandag aften, er fanget på overvågningskameraer uden for en moské blot timer efter angrebet.

Det rapporterer den tyske radio- og tv-station RBB.

Brødre til mistænkt: Italiensk fængsel ændrede ham
Brødre til mistænkt: Italiensk fængsel ændrede ham

Således er den 24-årige mistænkte natten til tirsdag blevet fanget på overvågningskameraer ved en moské i området Moabit, der ligger i den centrale bydel Mitte i Berlin.

IfølgeRBB er Anis Amri ligeledes blevet filmet ved moskéen 14. og 15. december.

RBB beskriver moskéen, der blev ransaget af tysk politi torsdag formiddag, som et tilholdssted for personer, der sympatiserer med den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Tysk minister bekræfter fingeraftryk fra mistænkt i lastbil
Tysk minister bekræfter fingeraftryk fra mistænkt i lastbil

Lederen af moskéen har blandt andet omtalt den som "Moskéen for IS-folk i Berlin" i en telefonsamtale, som blev aflyttet af den tyske efterretningstjeneste, oplyser den tyske tv-station.

I angrebet mod julemarkedet blev 12 mennesker dræbt og omkring 50 andre kvæstet.

Ifølge tysk politi bliver beviserne mod Anis Amri fortsat flere. Udover at politiet har fundet tuneserens identitetspapirer i den lastbil, der blev brugt til angrebet, er hans fingeraftryk fundet på lastbilen.

Chauffør indsamler halv million til Berlin-dræbt kollega
Chauffør indsamler halv million til Berlin-dræbt kollega

Senest fortæller efterforskere, at de mener, at den eftersøgte kan have fået skader i ansigtet og muligvis stadig befinder sig i den tyske hovedstad. Det skriver den tyske avis Der Tagesspiegel.

Tysk politi overvågede Anis Amri fra marts til september i år. Blandt andet var han i kontakt med imamen Abu Walaa, der kendes som "prædikanten uden ansigt".

Ifølge avisen Spiegel Online har tuneseren tidligere tilbudt at blive selvmordsbomber. Han brugte dog så kodet et sprog, at politiet ikke kunne skride til anholdelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LA-ordfører: Hash er lovligt om 5-6 år
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Fik hjertestop i politiets varetægt:...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx