Af Ritzau - 09/11-16 06:09; Opdateret: 09/11-16 07:34

Trump-skeptikere tvinger canadisk immigrationsside i knæTrump-skeptikere tvinger canadisk immigrationsside i knæ

Med udsigten til Donald Trump som præsident i USA er Canadas hjemmeside for immigration brudt sammen tirsdag.

storybild

Det tyder på, at flere amerikanere hellere vil flytte til Canada eller New Zealand frem for at blive i USA med Donald Trump som præsident. (Billede: Scanpix/Angela Weiss)

Det tyder på, at nogle amerikanere mente det alvorligt, da de under valgkampen truede med at flytte til Canada, hvis den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, gik hele vejen til Det Hvide Hus.

I hvert fald har et overvældende stort antal amerikanske brugere tirsdag aften lokal tid klikket sig ind på den canadiske immigrationsmyndigheds hjemmeside. Det har fået den til at bryde sammen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I takt med at Donald Trump mere og mere ligner en sejrherre, er hjemmesiden gået ned med jævne mellemrum.

Det har ikke været muligt for Reuters at få en kommentar fra de canadiske myndigheder, men på Twitter er hjemmesidens problemer blevet bemærket af mange brugere.

Efter at flere amerikanere - ofte i spøg - under valgkampen har sagt, at de vil immigrere til Canada, hvis Trump bliver præsident, er idéen blevet hilst velkommen i en række canadiske samfund.

I februar markedsførte øen Cape Breton på Canadas atlanterhavskyst sig således selv som et fredeligt tilflugtssted for amerikanere, der ikke ønsker at leve i USA med Donald Trump som præsident.

Det ser også ud til, at mange amerikanere er interesseret i at flytte til New Zealand med udsigten til en præsident, der hedder Donald Trump.

Således har den hjemmeside i New Zealand, der behandler opholdstilladelser og visa til studerende, siden 1. november modtaget 1593 ansøgninger fra amerikanske statsborgere.

Det er mere end 50 procent flere på en enkelt uge sammenlignet med antallet af ansøgninger i løbet af en almindelig måned.

Samtidig er antallet af amerikanske besøgende i New Zealand steget med næsten 80 procent til 41.000 fra 7. oktober til 7. november i forhold til samme periode sidste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx