Af Sebastian Bjerring Jensen - 26/07-17 22:21

Sendte moderens aske med PostNord: Det er gået helt galt Sendte moderens aske med PostNord: Det er gået helt galt

En familie har haft en yderst uheldig oplevelse med PostNord.

storybild

(Billede: Henning Bagger)

En svensk familie har haft en yderst uheldig oplevelse med PostNord.

Deres mor, der boede i Tyskland, døde den 10. juni i år, og for at kunne begrave hende fik de PostNord til at fragte hendes jordiske rester i en urne til Sverige. Problemet er dog, at den aldrig er kommet frem.

Det skriver Aftonbladet.

»Vi vil jo gerne have en grav for vores mor, men i værste fald bliver den tom, for postvæsnet har måske smidt urnen væk,« siger sønnen til den døde kvinde til Aftonbladet.

Urnen blev sendt den 29. juni, og det er altså næsten én måned siden. Normalt skal en pakke tage fire-fem dage at levere, men familien har altså endnu ikke se noget til deres afdøde mor.

Det er faktisk ikke helt unormalt at sende en urne med posten, selvom det kan virke makabert. Til Kristeligt Dagblad har begravelsesforeningen Begravelse Danmark oplyst, at urner sendes med posten cirka 20 ud af de 3500 bisættelser, som foreningen årligt forestår.

Urner med posten er dog også noget, der deler vandene. I den samme artikel fra Kristeligt Dagblad fortæller Svend Andersen, der er teologiprofessor ved institut for kultur og samfund på Aarhus Universitet, at han grundlæggende vurderer det som respektløst at fragte et dødt menneske med posten. Han understreger, at en persons værdighed eller værdi ikke forsvinder, fordi de dør.

Kritikken afvises dog af Danske Bedemænd:

»En urne er ikke det samme som et dødt menneske i en kiste. Ikke for at sige, at man ikke skal behandle urnen etisk forsvarligt, men det gør man også, når man pakker den forsvarligt ind. Det er trods alt et slutprodukt, og hvis man gør det på ordentlig vis med hensyn til emballagen, er der ikke noget i den håndtering, der behøver at skabe problemer,« siger Ole Roed Jakobsen, der er branchedirektør i Danske Bedemænd, til Kristeligt Dagblad.

Når sønnen taster sporingsnummeret til pakken ind i PostNords søgefunktion, kan han se, at pakken burde være kommet frem til den svenske by Kramfors, men den oplysning er efterhånden uger gammel. Sønnen har ringet til PostNord adskillige gange, men det dansk-svenske postselskab kan ikke finde urnen.

Hos PostNord beklager man situationen men har endnu ikke mistet håbet:

»Det er så ærgerligt, og vi beklager, at en pakke er forsvundet. Nu fokuserer vi på at lokalisere pakken, og så prøver vi at finde ud af, hvad der er gået galt senere,« siger den administrerende direktør for den svenske del af PostNord, Anders Holm, til Aftonbladet.

Det var oprindeligt aftalen, at hele familien, der bor forskellige steder i Sverige, skulle mødes til en begravelse i starten af juli, men den har de altså måttet udskyde på ubestemt tid.

Altså indtil urnen forhåbentligt bliver fundet og kommer i familiens varetægt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Brandvæsen...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx