Af Ritzau - 19/01-17 12:28; Opdateret: 19/01-17 17:19

Børn er blandt de savnede på lavineramt skihotelBørn er blandt de savnede på lavineramt skihotel

Et skihotel i Italien er ramt af en kraftig lavine, som flyttede bygningen ti meter. Op imod 30 frygtes dræbt.

storybild

Over et døgn efter en lavine i det centrale Italien venter ambulancer stadigvæk på, at sneplove får ryddet vejene hen til ulykkesstedet for sne. Op mod 30 mennesker, som opholdt sig på et hotel, der blev begravet i sne, frygtes omkommet. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Adskillige børn er blandt de savnede på et italiensk skihotel, som blev ramt af en kraftig lavine. Over 25 personer menes at være blevet fanget under snemasserne, som begravede store dele af hotellet.

Kun to personer, som var uden for hotellet, da sneskreddet skete, er fundet i live.

Chancerne for at redde nogen ud i live fra Hotel Rigopiano i regionen Abruzzo i det centrale Italien anses for at være små, da et voldsomt snevejr vanskeliggør redningsindsatsen i det svært tilgængelige område.

Det første bjergpoliti, som nåede frem til stedet, kom med helikopter og blev firet ned fra luften, mens andre redningsfolk nåede frem på ski.

Den treetagers bygning blev ramt af en to meter høj lavine sidst på eftermiddagen onsdag. De første redningsarbejdere nåede først frem til det afsidesliggende skihotel i de tidlige morgentimer torsdag.

Først midt på dagen nåede en sneplov og det første mekaniske graveudstyr frem.

Mens over 35 brandfolk med sporhunde gennemsøgte det sammenstyrtede hotel, oplyste embedsmænd, at en person er fundet omkommet.

- Vi forsøger at bjærge omkomne, siger Luca Cari, en talsmand for redningstjenesten. Han tilføjer, at hotellet "praktisk talt er blevet kørt over af sneskreddet".

Bygningen blev rykket over 10 meter fra dens fundament af snemasserne.

- Jeg har set madrasser, som blev skubbet hundredvis af meter af snemasserne, hvilket betyder, at det område, der skal gennemsøges, er meget stort.

Til et spørgsmål om, hvorvidt der er chance for at finde overlevende svarer Luca Cari: "Man ved aldrig ..."

Italiensk tv har vist optagelser af store bunker af murbrokker fra det firestjernede hotels indgangsparti.

Regionen blev onsdag ramte af fire seismiske rystelser, som blev målt til over fem. Alting tyder ifølge eksperter på, at disse udløste sneskreddet.

Hotellets gæster var blevet samlet i stueetagen, fordi de ventede på at blive evakueret, men evakueringen var forsinket på grund af blokerede veje.

En af de overlevende, den 38-årige Giampiero Parete, siger ifølge italienske medier, at hans kone og hans to børn på seks og otte år, var inde i hotellet, da sneskreddet kom.

Myndighederne siger, at hotellet havde 20 gæster og en stab på syv eller otte.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Politiet talstærkt til stede...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Iskold luft mellem Sex and the...
bt.dk
Støjberg var inviteret til at holde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx