Af - 08/11-16 20:47

Diarré-udbrud på Novo NordiskDiarré-udbrud på Novo Nordisk

340 medarbejderne på Novo Nordisks hovedkvarter i Bagsværd er hårdt ramt af en maveinfektion, som giver opkast, diarré og mavesmerter.

storybild

ARKIVFOTO 2013 af Novo Nordisk hovedkvarter i Bagsværd, hvor der har været et større udbrud af syge med opkast, diarré og maveonde. (Billede: Søren Bidstrup)

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk har haft et alvorligt sygdomsudbrud af maveonde blandt sine medarbejdere, og udbruddet bliver lige nu undersøgt af Fødevarestyrelsen i samarbejde med Statens Serum Institut.

Medarbejdere er ramt af opkast, diarré og ondt i maven, men kilden til udbruddet er endnu ikke bekræftet.

Farlig bakterie fundet i hvide champignon
Farlig bakterie fundet i hvide champignon

- Vi er igang med at undersøge, hvor mange der er blevet syge og hvilken infektion folk er blevet syge med. Vi ved endnu ikke, om det kommer fra en fødevare eller anden smitte, siger Luise Müller Infektionsepidemiologi ved Statens Serum Institut, som kalder udbruddet for “omfattende”.

Disse grøntsager kan være farlige for småbørn
Disse grøntsager kan være farlige for småbørn

Der er, ifølge Statens Serum Institut, sandsynligvis tale om en bakterie eller en virus, som smitter enten gennem fødevarer eller dårlig hygiejne.

Novo Nordisk oplyser til metroxpress, at der er tale om 340 medarbejdere, som har været ramt i større eller mindre grad. Det gælder primært medarbejdere i Bagsværd, der huser godt 4000 medarbejdere heriblandt virksomhedens øverste ledelse. Men nogle af de personer, der har været forbi afdelingen i sidste uge, er også ramte.

Advarsel: Salat fra supermarked kan give diarré og opkast
Advarsel: Salat fra supermarked kan give diarré og opkast

Hos Fødevarestyrelsen kan de endnu ikke sige, om der er tale om en madvare, men afviser at der lige nu er lignende udbrud andre steder i Danmark end på Novo Nordisk.

- Vi er ved at efterforske, om udbruddet kan relatere sig til fødevarer. Og de symptomer, vi ser derude, kan relatere til fødevare, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Kühn Hove.


LÆS OGSÅ: Mindst 230 danskere syge af fransk krølsalat

LÆS OGSÅ: Laveste antal af salmonellasyge i mere end 30 år

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx