10/11-15 20:29

Mystisk lys på nattehimlen forvirrer eksperterMystisk lys på nattehimlen forvirrer eksperter

Natten til tirsdag kunne man forskellige steder i Schweiz se et lyst objekt på himlen. Hvad det præcist var, er der ingen, der ved endnu.

storybild

Læserfoto/20Min.ch.

Flere forskellige øjenvidner har uafhængigt af hinanden set et mærkeligt lys på himlen natten mellem mandag og tirsdag. Der er endda en læser, der har fanget det mystiske lys med et kamera.

En 20-Minuten-læser fangede ovenstående, mærkelige grønne lys med et kamera, imens hun var i gang med at tage billeder af Leoniderne, som man kan så på himlen for tiden.

- Det var ikke en flyvemaskine eller satellit. Objektet fløj med en rolig fart – ikke så hurtigt som et stjerneskud, siger hun. Men præcis sætte en finger på, hvad det var for et lys, kan hun ikke.

Eksperter tør ikke at spekulere på, hvad det var.

Slimet skabning fundet: Er det en alien?
Slimet skabning fundet: Er det en alien?

Hos Meteonews kan man ikke forklare fænomenet. Så det kan ikke have været et meterologisk fænomen. Og man kender heller ikke til nogle specielle vejrfænomener, der skulle kunne have forårsaget lyset.

Astronom hos Urania-Sternwarte i Zürich, Daniel Karbacher, modtager flere henvendelser omkring observeringer på nattehimlen. At skulle forklare, hvad observeringerne var efterfølgende, er nærmest umuligt.

Leoniderne, fyrværkeri eller varmluftsballon

Lige meget hvad, så kan man slå fast, at man kan se Leoniderne på nattehimlen for tiden. Leoniderne er små støvpartikler i rummet, der stammer fra en komet. Når jorden så krydser igennem støvet, opstår der lys, eller det, vi kalder for stjerneskud, på himlen.

- Støvpartiklerne river luftpartiklerne fra hinanden og ved den efterfølgende sammenføjelse af partiklerne opstår der et grønt lys, forklarer Karbacher.

Uidentificeret objekt rammer Jorden fredag den 13.
Uidentificeret objekt rammer Jorden fredag den 13.

Omkring 20 Leonider pr. time rammer for tiden den schweiziske nattehimmel. Men de er svære at se, fordi de bevæger sig med 70 kilometer pr. sekund og derved kun lyser kort tid, før de brænder op i vores atmosfære, siger Karbacher.
Kulminationen på lysene sker natten mellem den 18. og 19 november.

Henvendelserne behøver dog ikke kun at stamme fra Leoniderne, fortsætter Karbacher. På grund af den milde temperatur og den klare nattehimmel, er der eksponetielt også flere øjne på den schweiziske nattehimmel.

Derfor kunne det også være fyrværkeri, varmluftballoner eller endda raketter fra fjerne lande, der bliver synlige.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx