Af Jens Holmberg - 21/07-17 08:06

Robot begår 'selvmord': Kørte i vandet og druknede sig med viljeRobot begår 'selvmord': Kørte i vandet og druknede sig med vilje

Robotter, der fungerer som sikkerhedsvagter, kan åbenbart begå selvmord

storybild

Robotter, der fungerer som sikkerhedsvagter, kan åbenbart også begå selvmord 

Robotterne, der bliver produceret af firmaet Knightscope Security, er designet til aldrig – i modsætning til menneskelige vagter – at kede sig.

Men det tyder noget på, at denne robot gjorde. Den havde i hvert fald besluttet at tage livet af sig selv ved at køre ned i en pøl og drukne sig selv. Det skriver engelske Independent.
Virksomheden Knightscope markedsfører sikkerhedsrobotten som bedre end ægte vagter - dels fordi det aldrig keder sig.

Robotten – når den altså virker – er i stand til at forstå miljøet omkring sig og mærke om noget er galt ved hjælp af en kombination af mikrofoner, videokameraer og andre sensorer. I fremtiden forventes robotterne at få andre funktioner såsom våben og kunstig intelligens.

Hvis rotbotten opdager, at der er noget galt, kan den fløjte og lave andre høje lyde, der har til formål at afskrække kriminelle og andre fra at lave ballade.

Billeder fra Georgetown Waterfront indkøbscenter og kontorkompleks i Washington, hvor robotten ’arbejdede’, viser medarbejdere, der forsøger at finde ud af, hvordan de skal fiske den ødelagte robot op af pølen.

En Knightscope Security Robot er en billig måde for centre og lignende at patruljere rundt på følsomme og offentlige områder. Det koster kun syv dollar per time – altså omkring 45 kroner - at leje dem og har ekstra færdigheder, herunder evnen til at modstå angreb og ’ikke at kede sig og frigøre folk fra at skulle udføre kedelige patruljer’.

Men Knightscope-robotten er altså løbet ind i en række problemer. Tidligere i år viste det sig, at en beruset mand havde forsøgt at angribe en af ​​maskinerne, mens den var ude på patrulje, og en anden robot havde ifølge Independent kørt et lille barn over.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Skyldige' Ramos om Salah-skade:...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Haveredskab skyld i brand - i dag er...
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx