Af - 29/04-14 20:06

Efter skandalesag: S tager afstand fra egen EU-spidsEfter skandalesag: S tager afstand fra egen EU-spids

De europæiske socialdemokraters bedste bud på en kommende formand for EU-kommissionen har ikke opbakning fra danske socialdemokrater.

storybild

Martin Schulz er kommet under beskydning, og nu tager også hans danske partifæller afstand fra ham. (Billede: Polfoto/Reynaldo Paganelli/NurPhoto/Zuma/Zeus/arkiv)

Formanden for Europaparlamentet, socialdemokratiske Martin Schulz, kan ikke regne med sine danske partifællers opbakning i sine bestræbelser på at blive formand for EU-kommissionen.

Sådan lyder det nu fra Jeppe Kofod, de danske socialdemokraters spidskandidat til Europaparlamentsvalget om under en måned.

Vejen til et bankende EU-hjerte går gennem maven
Vejen til et bankende EU-hjerte går gennem maven

Meldingen kommer i kølvandet på, at Schulz er kommet under beskydning fra flere sider for at have bortcensureret kritik og brugt Europaparlamentets penge på sin egen valgkamp.

- Vi har ikke noget at gøre med hans kampagne og derfor har jeg sådan set heller ikke tænkt mig hverken at forsvare eller angribe Schulz, siger Jeppe Kofod til mx.dk.

Socialdemokratisk EU-håb går i flæsket på Thorning
Socialdemokratisk EU-håb går i flæsket på Thorning

- Martin Schulz har været en både aktiv og synlig præsident for Europa-Parlamentet. Som jeg har sagt før, bakker vi ikke op om Schulz’ kandidatur, og jeg har derfor heller ingen holdning om hvorvidt han ville være en god Kommissionsformand eller ej, tilføjer han.

'Han skal trække sig'
Hos den politiske modstander Dansk Folkeparti er kritikken af Martin Schulz ganske hård:

- Han har misbrugt sin position som parlamentets formand ved at få sine ansatte til at føre valgkamp for sig og få pillet kritiske ting ud af rapporter. Desuden har han sammenlignet EU-modstandere med nazister, siger partiets EU-spids Morten Messerschmidt.

Messerschmidt vil straffe homohadere
Messerschmidt vil straffe homohadere

Messerschmidt er ikke den eneste EU-politiker, der er skeptisk over for Schulz. Tyske Ingeborg Grassle har således krævet, at han skal trække sig fra jobbet som parlamentsformand på grund af anklagerne, skriver EU Observer.

Der er valg til Europaparlamentet den 25. maj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Vil gå hele vejen i MMA: Jeg kan slå...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx