Af - 22/07-15 11:26

Fitnesstræner til overvægtige: I er ikke smukke, I er dovne!Fitnesstræner til overvægtige: I er ikke smukke, I er dovne!

En amerikansk fitnesstræner har lagt en video på nettet, hvor han forsøger at motivere overvægtige med nogle hårde ord.

Bildstrecke im Grossformat »

'Ulækker' og 'frastødende' er ord, fitnesstræneren John Burk bruger til at beskrive overvægtige mennesker i en såkaldt motiverende video, han har lagt på Facebook i starten af juli.

Videoen er blevet set af næsten tre millioner mennesker og har skabt stor debat på nettet, fordi fitnesstræneren bruger nogle meget hårde ord om overvægtige mennesker.

Under videoen har han skrevet denne tekst:

- Slut med disse bullshit-undskyldninger om, hvorfor du er overvægtig! Hvis du bliver vred over denne video, men den hjælper med at redde dit liv, så er jeg pisseligeglad med dine følelser.

Sanger ville undgå overvægt på flyet og tog 12 lag tøj på: Dum idé
Sanger ville undgå overvægt på flyet og tog 12 lag tøj på: Dum idé

Den veltrænede John Burk taler uafbrudt i fem minutter om, hvorfor overvægt skal bekæmpes. For ham handler det om, at mennesker ikke skal få følgesygdomme og dø en tidlig dø pga. overvægt.

I videoen siger han også:

- Til de overvægtige mennesker: Nej, jeg accepterer jer ikke, for dem I er med den dårlige undskyld; 'du skal elske mig, fordi jeg er smuk'. Din personlighed er måske smuk, men det er din krop ikke. Det er ikke i orden at være overvægtig!

Han anklager overvægtige mennesker for at mangle selvdisciplin og være dovne. Han mener, at det er en dårlig undskyldning, som der skal gøres op med.

Jeg er så træt af folk, der siger ‘luk munden - let røven’
Jeg er så træt af folk, der siger ‘luk munden - let røven’

Videoen har skabt en heftig debat på Facebook, hvor flere mennesker mere, at træneren går for vidt med sit sprogbrug og sine anklager mod overvægtige.

Men overraskende mange takker ham også for videoen og kalder ham 'motiverende'. Flere mennesker deler deres egne historier om overvægt under videoen og fortæller, hvordan de har bekæmpet den.

SE NOGLE AF KOMMENTARERNE I GALLERIET ØVERST

John Burk siger, at overvægtige mennesker også lader det gå ud over deres børn, når de ikke opdrager dem til at leve sundt. Han mener, at nogle mennesker er for 'fucking dovne til at have en aktiv rolle i deres børns liv', når de vælger at give dem usund mad.

Du kan se hele videoen her, men vær opmærksom på stærkt sprogbrug:

Rant. Enough with these bullshit excuses as to why you're overweight. If you get angry over this video but it helps save your life, then I don't give a fuck about your feelings. Alwaysinthearena.com for more motivational videos, nutrition help, and all out verbal boots in asses to get up off the couch and attack life! IG: Johnburk1YouTube: burkzerker19Periscope: Jay beebs (live Q&A)#inthearena

Posted by John Burk, fitness motivator on 5. juli 2015

LÆS OGSÅ: Chokerende forskning: Motion giver IKKE vægttab

LÆS OGSÅ: Dansk plus size-model: Jeg bliver provokeret af forslag om tøj-forbud

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

United-fans er sure trods sejr: HAN...
bt.dk
Lars Løkke lagde en blomst ved...
bt.dk
Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Curlingherrerne lever endnu i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx