Af Ritzau - 19/06-16 03:00; Opdateret: 19/06-16 11:09

Dansk elev død på vandretur: Det er et stort chokDansk elev død på vandretur: Det er et stort chok

En 20-årig kvinde var sammen med sin højskole på tur i Canada, da hun faldt ud over en skrænt.

storybild

I den vestlige del af Canada har en dansk kvinde mistet livet efter en ulykke i nationalpark. Genrefoto (Billede: Free/Cia/public Domain/wikimedia)

En 20-årig dansk kvinde er død, efter at hun fredag mistede livet på en vandretur i den vestlige del af Canada på en tur med Silkeborg Højskole.

Pigen var sammen med 25 andre elever og fire lærere på udflugt i Wells Gray Park, hvor to tredjedele af gruppen vandrede, mens de øvrige roede i kano.

Pigen gik med vandregruppen, da hun på et tidspunkt mister fodfæstet og glider ned af en skråning og ud over en skrænt på omkring fem meter.

Her får hun et slag mod hovedet, der dræber hende på stedet, fortæller forstander Jacob Zakarias Eyermann fra Silkeborg Højskole.

Pigens forældre er orienterede om ulykken, og højskolen koncentrerer sig nu om at hjælpe eleverne, der er med på turen i Canada.

- Det er tragisk og et stort chok. Vi er i kontakt med myndighederne, og koncentrerer os nu om bedst muligt at hjælpe eleverne i Canada samt at orientere deres pårørende og skolens øvrige elever, siger forstander Jacob Zakarias Eyermann.

Søndag er eleverne i Canada samlet i deres højskolelejr med deres lærere og tilbydes krisehjælp i samarbejde med professionelle, så de kan tage stilling til, om de ønsker at blive sammen og bearbejde chokket eller vende hjem til Danmark.

Udenrigsministeriets Borgerservice i København har også bekræftet dødsfaldet, ligesom flere Canadiske medier har skrevet om ulykken.

Ifølge de canadiske medier skete ulykken ved 16-tiden fredag.

Herefter måtte en af gruppens mandlige medlemmer ifølge clearwatertimes.com vandre i fem timer til gruppens camp og herefter padle i to timer for at nå frem til en satellittelefon, så der kunne slås alarm.

Dette forløb kan dog ikke bekræftes af højskolen, hvor forstanderen blot er informeret om, at det tog tid at tilkalde hjælp.

En redningshelikopter transporterede den døde dansker til byen Kamloops i British Columbia.

Retsmedicinere har senere fastslået, at den danske kvinde døde på stedet ved sit fald.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx