Af - 19/10-16 20:17

Så mange danskere ville stemme på Donald TrumpSå mange danskere ville stemme på Donald Trump

Danskerne har ikke synderlig meget fidus til den republikanske præsidentkandidat, viser ny meningsmåling.

Bildstrecke im Grossformat »

Billeder fra den sidste tv-debat mellem Clinton og Trump. Natten til torsdag dansk tid tørner de to præsidentkandidater sammen i den allersidste tv-debat før valgdagen.

Danskerne dumper Donald Trump med et brag.

Den republikanske kandidat til at indtage Det hvide Hus ville kun få 6,2 procent af stemmerne, hvis danskerne kunne stemme ved det kommende præsidentvalg i USA. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Melania Trump om videoklip: Donald blev revet med af værten
Melania Trump om videoklip: Donald blev revet med af værten

Målingen viser således, at demokraterne præsidentkandidat, Hillary Clinton, står til hele 93,8 procent af danskernes opbakning.

I Danmark har demokraterne generelt større opbakning end republikanerne, forklarer Anders Agner Pedersen, redaktør på Kongressen.com. Det er eksempelvis nemt for danskere at relatere til Obama-mærkesager om klima og sundhed. Forskellen på de to partier plejer dog ikke at være så markant, som den nye måling viser, forklarer han.

- Det er et højt tal. Det taler sit meget tydelige sprog om, hvad danskerne synes om de to kandidater, siger Anders Agner Pedersen til Avisen.dk.

Republikanere kritiserer Trumps påstande om svindel
Republikanere kritiserer Trumps påstande om svindel

De to bejlere til præsidentembedet mødes til den sidste tv-transmitterede duel i valgkampen klokken tre natten mellem onsdag og torsdag i Las Vegas. Her skal Trump forsøge at æde sig ind på Clintons forspring, der ifølge de seneste målinger er på omkring syv procent.

Trump raser om svindel på valgsteder og mediers snyd
Trump raser om svindel på valgsteder og mediers snyd

De skal blandt andet debattere udenrigspolitik, og det er interessant for danskerne. Årsagen til Trumps kummerlige opbakning i Danmark kan blandt andet findes her, mener Anders Agner Pedersen.

- Han har sagt nogle ting om udenrigspolitik, som har direkte betydning for Danmark. Det handler blandt andet om USA’s engagement i Nato, at han ikke vil overholde COP 21-aftalen og at han ikke vil lave en frihandelsaftale med Europa. Han siger altså ting, som ikke er til fordel for en dansk politisk dagsorden, siger eksperten i amerikansk politik.

Trumps valgpartner støtter Clintons forklaring i hackersag
Trumps valgpartner støtter Clintons forklaring i hackersag

Men når danskerne dumper Trump, handler det også om, at en lang række af kritiske mediehistorier har forfulgt den republikanske rigmand igennem en længere periode, forklarer Anders Agner Pedersen. Senest afslørede en video, at han for 11 år siden pralede med at have gramset på kvinder.

- Det har haft en massiv negativ effekt, som har betydet, at mange kvinder har vendt ham ryggen, siger han.

I den danske Wilke-måling ville kun 2,6 procent af kvinderne stemme på Trump, hvis de havde mulighed for det.

LÆS OGSÅ: Nye sexanklager mod Trump: Kvinde fortæller om ækelt møde i sofa

LÆS OGSÅ: Trump siger Clinton står bag historier om befamling

LÆS OGSÅ: Kvinder står frem og beskylder Trump for at kysse og gramse

LÆS OGSÅ: Donald Trump føler sig frigjort af republikanske lænker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx