Af Niels Pedersen - 24/01-18 19:32

IT-chef gav stripper et overraskende tilbud: Først for sent opdagede hun, hvad han i virkeligheden villeIT-chef gav stripper et overraskende tilbud: Først for sent opdagede hun, hvad han i virkeligheden ville

Det tog en helt anden drejning, end hun regnede med.

storybild

MODELFOTO

Soleil Bonnin arbejdede som stripper på en natklub i Washington, da en kunde i juli 2016 pludselig gav hende et overraskende tilbud.

Joseph King, som var IT-chef i det store amerikanske lånefinancieringsfirma Fannie Mae, gav Soleil Bonnin muligheden for at lægge sin karriere som stripper på hylden til fordel for et velbetalt job i hans IT-afdeling - selvom hun ikke var kvalificeret til stillingen. Men angiveligt var det heller ikke Soleil Bonnins jobmæssige kvalifikationer, han var ude efter.

Nu har Soleil Bonnin sagsøgt sin tidligere chef for at presse hende til sex, blandt andet under påvirkning af alkohol. Hun påstår også, at andre i højtstående stillinger kendte til hans upassende opførsel, men intet gjorde ved det. Soleil Bonnin kræver 151 millioner kroner i erstatning, fordi Joseph King ifølge hendes udsagn ansatte hende på et falsk grundlag og i virkeligheden kun var ude efter sex. Det skriver Daily Beast.

Den tidligere stripper påstår, at IT-chefen ansatte hende til en årsløn på 683.000 kroner og tilbød hende at være hendes mentor. Blandt andet skulle de på forretningsrejser sammen, men ifølge hende gik turene alene ud på at indtage store mængder alkohol - og at tvinge hende til sex. En af Kings chefer dækkede ifølge Bonnin over hans ugerninger og refunderede udgifterne til de såkaldte 'forretningsrejser'.

'Fannie Mae fremmer en kultur, hvor kvinder misbuges, blandt andet ved at hyre og betale dem for at dyrke sex med cheferne og tolerere ulovlig, ekstrem og afskyelig sexchikane,' står der i søgsmålet.

Via sin advokat fotæller Soleil Bonnin også, at IT-chefen slog hårdt ned, hver gang hun forsøgte at socialisere med de andre medarbejdere, blandt andet ved at råbe af hende.

'Han kontrollerede alt i løbet af hendes dag. På grund af Kings position i Fannie Mae og hendes isolation fra de andre medarbejdere, frygtede sagsøgeren, at hun ville miste sit job, hvis hun ikke indvilligede i at leve op til Kings krav,' står der i søgsmålet.

Først efter et års ansættelse gik Soleil Bonnin til politiet og fortalte om chefens påståede seksuelle misbrug af hende. Han blev fyret kort efter.

'Vi undersøger beskyldninger, når vi bliver gjort opmærksomme på dem, og vi handler hurtigt og konsekvent, når vi bliver bekendt med upassende opførsel,' skriver en talsmand fra Fannie Mae i en mail til CNN.

Sagen har endnu ikke været for retten.

(Billede: JONATHAN ERNST)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Cecilie Hother afslører sin kur:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx