15/11-15 09:49; Opdateret: 15/11-15 11:43

OVERBLIK: Det ved vi om terroristerneOVERBLIK: Det ved vi om terroristerne

Den første af gerningsmændene bag weekendens angreb er blevet identificeret som Ismail Omar Mostefai.

Bildstrecke im Grossformat »

Myndigheder i Frankrig, Tyskland, Belgien og Grækenland er involveret i efterforskningen af identiteterne på de syv gerningsmænd, der spredte død og rædsel i Paris' gader fredag aften og lørdag nat.

Seks af gerningsmændene blev dræbt, da de hver især udløste det bombebælte, som de bar. Den syvende gerningsmand bar også et bombebælte men blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker, inden han fik udløst det.

* Frankrig

Den første gerningsmand, der er blevet identificeret, er den 29-årige Ismail Omar Mostefai, der har algeriske rødder, skriver flere franske medier.

Nyhedsbureauet AFP oplyser, at efterforskere har fundet frem til hans identitet via aftryk fra en af hans fingre, der blev fundet blandt murbrokker på spillestedet Le Bataclan.

Han blev født i Paris-forstaden Courcouronnes og har otte domme for mindre lovovertrædelser, der aldrig har udløst fængselsstraffe.

I 2010 blev han udpeget af franske myndigheder som sårbar overfor radikalisering, men der findes ingen tidligere spor på forbindelser til terrorgrupper. Det undersøges nu, om han har været i Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.

Overblik: Terror rammer Paris
Overblik: Terror rammer Paris

Seks af Mostefais familiemedlemmer er blevet anholdt af fransk politi. Heriblandt hans far, bror og svigerinde.

De seks andre gerningsmænd er endnu ukendte.

En sort Seat, der blev brugt i forbindelse med angrebene, er blevet fundet i en forstad øst for Paris.

* Belgien

Belgisk politi har anholdt flere personer i forbindelse med efterforskningen af angrebene i Paris, skriver lokale medier. En af de anholdt befandt sig i Paris, da angrebene fandt sted, skriver AFP.

Justitsminister Koen Geens oplyser, at efterforskningen kredser om en grå Volkswagen Polo, der blev fundet nær spillestedet Le Bataclan. Bilen var lejet i Belgien, og vidner har set en bil ankomme til stedet med belgiske nummerplader.

Anholdelserne skete i Molenbeek-kvarteret i den belgiske hovedstad, Bruxelles, der tidligere har dannet ramme om andre efterforskninger i relation til planer om terrorangreb.

* Grækenland

Fransk politi har oplyst, at de har fundet et syrisk pas nær et lig af et af gerningsmændene.

Statsanklager hæver tabstal: 129 døde - 352 sårede - 99 i livsfare
Statsanklager hæver tabstal: 129 døde - 352 sårede - 99 i livsfare

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev passet fundet ved spillestedet Le Bataclan, mens andre medier inklusiv BBC skriver, at det blev fundet ved et af ligene fra eksplosionerne ved Stade de France.

Græske myndigheder har bekræftet, at passet er blevet registreret som tilhørende en flygtning på den græske ø Leros i oktober.

* Tyskland

Den 5. november anholdt tysk politi en mand fra Montenegro på en motorvej i Sydtyskland. Da politiet ransagede hans bil fandt politiet "mange maskinpistoler, revolvere og sprængstoffer".

Flere anholdte i Belgien efter Paris-angreb
Flere anholdte i Belgien efter Paris-angreb

Ifølge ministerpræsidenten i delstaten Bayern, hvor anholdelsen fandt sted, er der grund til at tro, at der er en forbindelse mellem anholdelsen og angrebet fredag i Paris.

Kilde: AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx