Af - 06/09-13 11:28; Opdateret: 06/09-13 11:54

Købte millionmaleri for 265 kronerKøbte millionmaleri for 265 kroner

En engelsk mand har fundet ud af, at et maleri, der kostede en slik, i virkeligheden er millioner værd.

storybild

Robert Darvells eget John Constable-maleri er meget mindre end 'The Lock' her, der sidste år blev solgt for 200 millioner. (Billede: Polfoto/AP/Lefteris Pitarakis)

Robert Darvell er en glad mand. Han ejer et lillebitte maleri - ikke meget større end et spillekort - som har vist sig at være malet af en engelsk landskabsmaler ved navn John Constable. For de ikke-indviede betyder det med andre ord, at billedet er 2,2 millioner kroner værd. Det skriver CNN.

LÆS OGSÅ: Købte lottokupon til 30 kr. - skal aldrig arbejde igen

Maleriet købte Roberts far på en auktion for godt ti år siden. Det lå i en rodekasse, som han købte for omkring 265 kroner, men i ti år lå det i en skuffe, indtil Robert arvede det og besluttede sig for at undersøge billedets historie.

Eneste spor var et udvisket signatur på bagsiden, så den 45-årige englænder kontaktede en kunstekspert fra den britiske TV-program ‘Treasure Detectives’. Efter et års søgen og analyseren kom dommen: Det var en ægte John Constable.

LÆS OGSÅ: Familie fandt guldskat i millionklassen

- Det er noget af en drøm, der går i opfyldelse. Jeg var helt oppe at køre, men også chokeret, da jeg fandt ud af, hvad maleriet virkelig er. Det er ikke helt feset ind endnu, sagde den heldige ejer.

Det omkring 200 år gamle maleri, der forestiller en mark, nogle træer og en blå himmel, er helt ukendt, og har aldrig været udstillet før. Sidste år blev et andet Constable-maleri solgt på auktion for 200 millioner kroner.

Se et billede af Robert Darvell og hans maleri på CNN.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Lige efter brylluppet: Brudgom dræbt...
bt.dk
Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx