Af - 18/09-16 22:52

Dansk familiefar blev skudt og dræbt på ferie: Nu er tre anholdtDansk familiefar blev skudt og dræbt på ferie: Nu er tre anholdt

Tomas blev skudt i hovedet, mens han stod i en park og talte i telefon.

storybild

Torsdag den 16. juni blev den danske familiefar, Tomas Willemoes, dræbt i den colombianske by Medellin, efter han blev skudt i hovedet under det, der formodes at være et røveriforsøg.

Ifølge lokale medier havde Tomas Willemoes stået og talt i mobiltelefon tæt ved byens centrale plads for turister, mens han i den anden hånd holdt en pose med indkøb fra et supermarked.

Medier: Dansker er skudt i sydamerika
Medier: Dansker er skudt i sydamerika

Her henvendte en mand sig til danskeren, og efter få minutters samtale trak gerningsmanden en pistol og skød ham i hovedet. Efterfølgende stak han af på en motorcykel, der holdt klar tæt ved gerningsstedet.

Politiet meldte i første omgang ud, at de ikke havde mange spor at gå efter, og at det ville blive svært at finde Tomas drabsmand, men onsdag kunne poltiet i Medellin anholde tre personer, som de mistænker for drabet på danskeren og på en turist fra Mexico, der blev dræbt den 6. juni, da han ville forhindre et tyveri.

De tre anholdte er medlemmer af en kriminel bande ved navn 'La Banda de La Viña', der holder til i den nordøstlige del af byen, hvor de har specialiseret sig i drab, kidnapninger og røverier, ifølge mediet Minuto30.

Fem indere idømt livstid for voldtægt af dansk kvinde
Fem indere idømt livstid for voldtægt af dansk kvinde

I forbindelse med anholdelsen af de formodede gerningsmænd beslaglagde politiet omkring 30.000 kroner i kontanter, våben, ammunition, stjålne nummerplader og mobiltelefoner.

De tre anholdte er i første omgang blevet sigtet for drab, ulovlig våbenbesiddelse og røveri.

Drabet på danskeren vakte opsigt i Colombia, fordi det blev et billede på den stigende vold i millionbyen, der oplevede en stigning i drab på 27 procent i juni, hvilket gav minder om tiden under narkobaronen Pablo Escobar, hvor Medellin var en af verdens farligste byer.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx