Af - 24/10-16 19:07

Marc tjener 35.000 om dagen på uhyggelige klovneMarc tjener 35.000 om dagen på uhyggelige klovne

Den uhyggelige klovne-trend er nu også nået til app-markedet.

Bildstrecke im Grossformat »
I 'Killer Clown Chase' er man en uhyggelig klovn, der hopper rundt på trampoliner og skræmmer folk. Spillet er ikke så nemt - men det er ret vanedannende. Udvikleren siger, at han tjener cirka 35.000 kroner om dagen på annonceindtægter. Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud som klovne og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald herfra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendte rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Uhyggelige klovne, der spreder rædsel på gader og stræder, har fyldt en del i medielandskabet de seneste par uger.

Gellerup er træt af klovne: - Jeg klapper den en på siden
Gellerup er træt af klovne: - Jeg klapper den en på siden

Grønhåret klovn stikker 16-årig med kniv: - Det er et rent helvede
Grønhåret klovn stikker 16-årig med kniv: - Det er et rent helvede

Og nu er den uhyggelige trend så også nået til app-markedet, hvor spillet ‘Killer Clown Chase’ er blevet et hit verden over.

Spillet går i alt sin enkelthed ud på, at man styrer en uhyggelig klovn, der hopper gennem en by på trampoliner og skræmmer folk på gaden.

Det lyder ikke som noget særligt, men spillet er faktisk ret svært - og ikke mindst vanedannende - og det har folk altså fået øjnene op for.

- Vi har hidtil nået en femteplads i USA, en tredjeplads i Storbritannien, og i Norge ligger vi nummer 1. Vi er i top-100 i over 30 lande, siger udvikleren bag, Marc Lejeune fra EyeBox Games, til svenske Metro.

17-årige Simon hjælper bange danskere mod klovne
17-årige Simon hjælper bange danskere mod klovne

Og det kan mærkes på pengepungen hos udviklerne. Marc Lejeune vil ikke sige præcis, hvor mange penge, appen har tjent ind i annonceindtægter - men lige nu ryger der omkring 5.000 dollar - cirka 35.000 kroner ind - hver dag.

Han fortæller, at idéen til spillet er kommet som følge af de mange klovne-sager, der har været - blandt andet i Danmark og Sverige.

- Vi lavede spillet, fordi klovne-trenden fylder så meget for tiden. Vi ville gerne give folk muligheden for at opleve det som et spil i stedet for i virkeligheden, siger Marc Lejeune.

Han understreger, at han ikke selv er bange for klovne:

- Nej, det er fint - så længe, du holder dig til mobilversionen, haha.

Spillet kan hentes både til iPhone og Android.

Nordjysk firma har et tilbud til klovne, de ikke kan afslå
Nordjysk firma har et tilbud til klovne, de ikke kan afslå

Klovne-manien i virkeligheden er blevet til lidt mere end bare grove drengestreger. I sidste uge blev en 16-årig svensk dreng således overfaldet af en mand i klovnekostume, der slog ham i hovedet og stak ham på hånden med en kniv.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx