Af - 21/09-13 19:06; Opdateret: 22/09-13 16:16

Dansker undslap terrorangrebDansker undslap terrorangreb

En dansk statsborger var til stede under lørdagens terrorangreb på et indkøbscenter i Nairobi, hvor mindst 39 mennesker meldes dræbt og 150 andre såret.

storybild

(Billede: Polfoto)

En dansk statsborger var til stede under lørdagens terrorangreb på et indkøbscenter i Nairobi.

Danskeren er sluppet ud i god behold, oplyser Danmarks ambassadør i Kenya, Geert Aagaard Andersen, over for Ritzau.

- Den pågældende kom ud lørdag eftermiddag og er nu i sikkerhed. Vi kan ikke komme med yderligere oplysninger, da vi har tavshedspligt. Sagen er stadig under udvikling, og gidselsagen er ikke endnu ikke afsluttet, og vi følger den meget nøje, siger ambassadøren.

Han kan ikke sige, om der befinder sig yderligere danskere i centret, hvor der kan være taget gidsler.

LÆS OGSÅ: ADVARSEL: Se de forfærdelige billeder fra tragedien i Kenya

Mindst 39 mennesker er blevet dræbt og omkring 150 er såret ved angrebet i et butikscenter i Nairobi, oplyser Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta.

Svenske og norske medier melder ligeledes om flere nordmænd og svenskere, som er sluppet ud af indkøbscentret med livet i behold.

Omkring 10 personer fra den militante somaliske gruppe Al-Shabaab, der har påtaget sig skylden for angrebet, er blevet isoleret af kenyansk politi.

- Angriberne er blevet isoleret og holdes i skak på en af etagerne, mens resten af butikscentret synes sikkert, siger sikkerhedskilderne.


Ifølge et vidne på stedet, var terroristerne kun interesserede i at dræbe vesterlændinge. Vidnet havde således hørt dem bede flere muslimere om at forlade centret kort tid forinden nedslagtningen startede.

LÆS OGSÅ: Drabsmænd: Skån muslimer - gå efter vesterlændinge

Maskerede, bevæbnede mænd angreb lørdag indkøbscentret, hvor de skød vildt omkring sig og udløste panik.

Den somaliske militante gruppe al-Shabaab, som Kenya beskylder for at stå bag bombe- og skudangreb mod kirker og sikkerhedsstyrker, har taget skylden for angrebet.

Både politi og ambulancer er talstærkt til stede ved centret, hvorfra rædselsslagne voksne og børn flygtede, da skudsalverne begyndte. Mange kravlede langs væggene for at undgå vildfarne kugler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx