Af Ritzau - 20/09-16 23:31; Opdateret: 21/09-16 01:46

Ekspræsident Lula bliver retsforfulgt for korruptionEkspræsident Lula bliver retsforfulgt for korruption

Sagen kan forhindre Brasiliens tidligere præsident i at gøre politisk comeback, hvis han bliver dømt.

storybild

70-årige Luiz Inacio Lula da Silva mener, at retssagen mod ham er et forsøg på at forhindre ham i at gøre politisk comeback. Arkiv. (Billede: Reuters/© Paulo Whitaker / Reuters)

Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva vil blive retsforfulgt for korruption og hvidvaskning af penge.

Det har en dommer ved forbundsdomstolen tirsdag meddelt ifølge Reuters og andre nyhedsbureauer.

- På grund af at der er tilstrækkelige beviser for Lulas ansvar, godkender jeg anklagerne, skriver dommer Sergio Moro i sin afgørelse.

Dermed skal Lula for retten i en sag, der handler om bestikkelse for over 7,5 millioner kroner modtaget fra det statslige olieselskab Petrobras.

Foruden den nu 70-årige Lula tiltales hans kone og seks andre også i sagen.

I Lulas tilfælde er bestikkelsen blandt andet sket i form af en strandlejlighed, som er blevet opført af et byggefirma, der også er impliceret i sagen.

Retssagen kan muligvis forhindre Lula i at gøre politisk comeback i forbindelse med Brasiliens præsidentvalg i 2018, skriver Reuters.

Han er i flere målinger blandt favoritterne til at overtage embedet. Men en dom i korruptionssagen kan sende Lula bag tremmer i over ti år.

Luiz Inacio Lula da Silva nægter sig skyldig og kalder anklagerne for politisk motiverede.

Luiz Inacio Lula de Silva var en både karismatisk og populær mand i Brasilien, som præsident fra 2003 til 2011.

Da han trådte tilbage, havde han opbakning fra 83 procent af Brasiliens befolkning.

Men den tidligere præsident har oplevet en hurtig deroute de seneste år. I august blev hans protegé og efterfølger som præsident, Dilma Rousseff, fjernet i en rigsretssag.

Rousseff blev fjernet, efter at Brasilien, som for få år siden var en fremadstormende økonomi, havde oplevet den værste recession siden 1930'erne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx