Af - 15/09-13 16:52

Isbjørne cykler mod olieboringer i GrønlandIsbjørne cykler mod olieboringer i Grønland

Tusindvis af cyklister protesterer lige nu mod olieboringer i Arktis i en koordineret demonstration i Aarhus og København og 116 andre byer i resten af verden.

storybild

Tusindvis af cyklister protesterer lige nu mod olieboringer i Arktis i en koordineret demonstration i Aarhus og København og 116 andre byer i resten af verden. Her ses en lignende cykelprotest i Filipinerne. (Billede: Polfoto)

Greenpeace står bag Ice Ride, som er en global begivenhed med cykeldemoer i 33 landes 116 byer, blandt andre Sidney, Bangalore, Moskva og Santiago.

- Vi samler en masse mennesker for at opfordre olieselskaberne til udvise ansvarlighed og afblæse deres uforsvarlige boreplaner i Arktis. Indtil det sker, opfordrer vi politikerne både herhjemme og i Grønland til som minimum at stille langt skrappere krav og sørge for et langt bedre beredskab, siger projektleder Niels Fuglsang fra Greenpeace.

LÆS OGSÅ: Video: Tis-gult sne og underskrifter fik kold skulder

- Det er uacceptabelt, at man stiller sig tilfreds med et mangelfuldt beredskab og en utilstrækkelig teknologi, når vi ved, at selskabernes oliejagt kan føre til uoprettelig skade på et unikt og sårbart miljø og samtidig have fatale konsekvenser for et fantastisk dyreliv.

LÆS OGSÅ: Hård kritik: Danmark svigter på Grønland

I sidste uge kom Statsrevisorerne med en beretning, der kraftigt kritiserer Danmarks sikkerhedsberedskab for at være ”utilstrækkeligt” i Grønland, hvor Shell lige nu er i gang med at gennemføre seismiske undersøgelser, som eksperter siger til Metroxpress vil skade og dræbe narhvaler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Nedrykningsdramaet fortsætter:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx