Af Lars Dinesen - 27/07-15 18:08

Boko Haram-krigere skærer halsen over på tre i CamerounBoko Haram-krigere skærer halsen over på tre i Cameroun

Hyppige angreb fra den ekstremistiske gruppe Boko Haram med base i Nigeria rammer også nabolandet Cameroun.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Jerome Delay)

Krigere fra den ekstreme islamistgruppe Boko Haram har under et angreb i Cameroun skåret halsen over på tre landsbyboere. Jihadisterne kom fra nabolandet Nigeria, oplyser sikkerhedskilder.

Angrebene fandt sted søndag i de to nabolandsbyer Tchebe-Tchebe og Dzaba omkring 10 kilometer fra grænsen til Nigeria, siger en sikkerhedsagent, som er udstationeret i regionen.

Gerningsmændene satte også ild til marker, der ejes af landsbyboerne. ligesom de satte den katolske kirke i brand, tilføjer kilden.

To selvmordsbomber ryster Cameroun - 13 meldes dræbt
To selvmordsbomber ryster Cameroun - 13 meldes dræbt

Voldshandlingerne søndag kommer efter en række selvmordsangreb iscenesat af Boko Haram i den nordligste del af Cameroun, fordi landet deltager i en militær offensiv mod ekstremisterne.

Oplysningerne er bekræftet af en anden lokal sikkerhedskilde, som siger, at det er vanskeligt at komme frem til landsbyerne, der ligger i et uvejsomt, bjergrigt terræn.

Mindst 44 er døde efter nye blodige angreb i Nigeria
Mindst 44 er døde efter nye blodige angreb i Nigeria

Grænseregionen angribes hyppigt af Boko Haram, som indledte sit væbnede oprør i det nordlige Nigeria i 2009. Indtil videre har urolighederne kostet flere end 15.000 mennesker livet.

Lørdag aften sprængte en 12-årig pige sig selv i luften i byen Maroua. Mindst 20 mennesker blev dræbt og 79 såret. Det var den femte selvmordsbombe i Cameroun inden for to uger.

Op mod 150 meldes dræbt i angreb i Nigeria
Op mod 150 meldes dræbt i angreb i Nigeria

Myndighederne i Cameroun nedlagde i sidste uge forbud mod at bære kropsdækkende muslimsk klædedragt i den østlige del af landet, fordi beklædningen kan skjule sprængstoffer. Forbuddet eksisterede allerede i nordlige og vestlige dele af landet, men er ikke nationalt.

LÆS OGSÅ: Pige udfører selvmordsangreb i Nigeria: Ti er dræbt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx