Af - 02/11-16 22:16; Opdateret: 02/11-16 22:27

SF taget i EU-rod: De øvrige partier holder vejretSF taget i EU-rod: De øvrige partier holder vejret

SF må nu lægge sig ned blandt de partier, der betaler penge tilbage til EU. De partier, der stadig står, holder vejret og venter på, at den næste skandale rammer, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Torsdag d. 9. april 70 års fødselsdagsreception på Christiansborg for SF'eren Steen Gade. Her er det Margrethe Auken. (Billede: Simon Læssøe)

SF betaler nu 57.000 kroner tilbage til EU, som blandt andet er blevet brugt på et telt, elektricitet og et lydsystem på Folkemødet blot få dage inden Folketingsvalget i 2015. Derfor kan pengene være gået til at føre national valgkamp for, og det må man ikke, skriver BT.

Pengene stammer fra Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet, hvor Margrethe Auken (SF) sidder. Og netop hun har været meget fremtrædende i kritikken af DFs mulige misbrug.

Ny måling: Vælgerne flygter fortsat fra Dansk Folkeparti
Ny måling: Vælgerne flygter fortsat fra Dansk Folkeparti

‘Sådan noget laver man ikke ved en fejltagelse’, sagde hun blandt om DF-sagen i oktober, mens hun pure afviste selv at have rod i regnskaberne.

Og netop dét er hendes, og resten af de endnu pletfrie partiers, problem. Der er nemlig mange, der de seneste uger har haft travlt med at placere sig selv i et lidt for ‘helgen-agtigt’ lys, vurderer Henrik Qvortrup, politisk kommentator på metroxpress.

- Under sagen om DFs brug af EU-midler har vi oplevet alle de andre partier være helligt forarget over en kreativitet i forhold til at få penge ud af EU. Og det synes jeg har haft hykleriets karakter, siger han.

For den måde at bruge EU-midler på er måske mere reglen end undtagelsen.

- Jeg tror, der har været en miskultur i mange år med at betragte EU som en kasse, man bare kunne malke.

Auken erkender gråzone i EU-støtte
Auken erkender gråzone i EU-støtte

Og det vil altså ikke overraske, hvis der også har været lignende ‘rod’ i brugen af EU-midler i de største partier, Venstre og Socialdemokraterne, mener han.

- Det er påfaldende, at man intet har hørt til hverken Mette Frederiksen (S) eller Lars Løkke (V) i sagen om DF. Jeg tror, de sidder med tilbageholdt åndedrøt og venter på den dag, skandalen rammer deres eget parti, siger Henrik Qvortrup og tilføjer:

- Det her er ikke rigtig alvorligt for SF. Det kan højst få Margrete Auken (SF) til at skrue en lille smule ned for charmen, når hun går i rette med DF. Men det er ikke sådan, at vi nu får en SF-krise.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Chokmåling får DF til at stå ENDNU mere fast

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx