Af Julie Bülow - 23/09-17 16:04

Tyrkisk skønhedsdronning frataget titel efter vildt tweetTyrkisk skønhedsdronning frataget titel efter vildt tweet

2017's Miss Turkey har fået frataget sin krone og titel efter at et 'rabiat' tweet, hun står bag er, kommet dommerne for øre.

storybild

(Billede: Emrah Yorulmaz)

Et 'uacceptabelt' tweet omkring sidste års forsøgte regeringskup har kostet den ellers nyligt kårede Miss Turkey 2017, Itir Esen, sin titel, skriver britiske The Telegraph.

»Jeg fik min menstruation om morgenen på Martyrs Dag den 15. Juli. Jeg markerer dagen ved at bløde som en representation af martyrernes blod,« skrev hun ifølge tyrkiske medier på twitter på martyrdagen tilbage i juli.

18-årige Itir Esen fik frataget kronen (og den flotte titel) bare 24 timer efter hun blev kåret i skønhedskonkurrencen - konkurrencens dommere blev nemlig først klar over det cirka to måneder gamle tweet efter kåringen.

 

Can Sandikcioglu, som står bag Miss Turkey organisationen, siger at det nu slettede tweet var 'uacceptabelt' og bekræftede, efter nærmere undersøgelse, at tweetet kom fra teenagerens konto.

»Vi må beklagelse meddele, at vi er nået til den konklusion, at tweetet kom fra Itir Esen. Det er ikke muligt for Miss Turkey Organisationen, hvis måll er at promovere Tyrkiet i hele verden, og bidrage til landets image, at acceptere sådan et tweet,«

thanks sun, my highlighter and mascara for blessing me

Et opslag delt af Itr Esen (@itiresenn) den

Næsten 250 mennesker blev dræbt og mere end 2000 såret under kupforsøget mod Tyrkiets præsident Erdogan sidste år.

Itir Esen har siden sendt en undskyldning ud via sin instagramprofil. Her beklager hun, at hun er blevet misforstået, og hun siger i øvrigt, at hendes tweet ikke var politisk.

»Jeg vil gerne sige, at som 18-årig pige havde jeg ingen politisk agenda med det opslag. Jeg er opdraget med respekt for hjemlandet og nationen,« lyder det blandt andet i hendes undskyldning.

Sidste år fik en anden tidligere Miss Turkey-vinder ifølge The Telegraph en fængselsdom for at have fornærmet præsidenten på de sociale medier.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx