31/07-17 22:05; Opdateret: 31/07-17 22:58

USA klar med sanktioner mod Venezuela efter omstridt valgUSA klar med sanktioner mod Venezuela efter omstridt valg

Et valg om en forfatningsgivende forsamling i Venezuela er årsag til, at USA vil sanktionere præsident Maduro.

storybild

Venezuela har været præget af kaos og vold, før og efter et kontroversiel valg søndag. Nu er USA klar med sanktioner. Scanpix/Ronaldo Schemidt

Washington D.C.. USA vil mandag meddele sanktioner mod Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, som ifølge den amerikanske regering skader demokratiet.

Sanktionerne er direkte konsekvens af et valg i det sydamerikanske land søndag, siger flere kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Der kommer ingen oliesanktioner mandag. Men disse overvejes ifølge kilderne fortsat.

- Maduro er ikke bare en dårlig leder. Han er nu en diktator, siger den amerikanske præsidents sikkerhedsrådgiver, den tidligere general Herbert Robert McMaster.

- Den seneste tids handlinger med kulminationen i gårsdagens magtovertagelse gennem et snyde-valg til nationalforsamlingen udgør et meget seriøst slag mod demokrati i vores hemisfære.

Venezuela har været plaget af voldsom uro. Det kulminerede søndag, da vælgerne var kaldt til valg af en omstridt forfatningsgivende forsamling.

Den socialistiske præsident vil ifølge kritikere dermed tilrane sig magt og kortslutte det eksisterende demokrati.

Oppositionen boykottede valget. Mindst 10 personer blev dræbt.

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, advarer mod yderligere sanktioner mod Maduros allierede.

- Med sanktionerne gør USA sin opposition mod hans (Maduros, red.) regimes politik og vores støtte til folket i Venezuela, der søger at deres land igen skal vende tilbage til et helhjertet og velstående demokrati, klar, siger han.

- Enhver, der deltager i denne illegitime (nationalforsamling, red.), kan blive udsat for fremtidige amerikanske sanktioner for deres rolle i at underminere demokratiske processer og institutioner i Venezuela.

Med sanktionerne kan Nicolas Maduro slutte sig til en kredsen med blandt andet Robert Mugabe, Kim Jong-un og Bashar al-Assad, der også har fået indefrosset deres midler i USA.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper var afhængig af Treo: 'Jeg...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx