Af - 28/12-13 09:39

Tøjgiganter dropper angora efter mishandlingTøjgiganter dropper angora efter mishandling

To store tøjmærker dropper angora, efter det tidligere på året kom frem, at kaniner blev mishandlet på kinesiske fabrikker under produktionen.

storybild

Her fastspændes kaniner, før de pelses levende, så deres eftertragtede angorapels kan bruges til sweatre. (Billede: Foto fra PETA-video)

ADVARSEL OM STÆRKE BILLEDER I VIDEO, DER KAN SES UNDER ARTIKLEN
-------------------------------------------

To store tøjfirmaer dropper nu at bruge angora i deres tøj, efter dyreværnsorganisationen PETA tidligere på året afslørede, hvordan kaniner bliver pelset levende på kinesiske fabrikker under produktionen af den eftertragtede angorauld.

Ifølge Daily Mail har tøjgiganterne Gap og Zara nu meddelt, at de helt vil stoppe brugen af den bløde angorapels, som især er populær i sweatre.
Inditex, som ejer det spanske tøjfirma Zara, siger i en udtalelse:

Skandinaviske mærker stopper angoraprodukter
Skandinaviske mærker stopper angoraprodukter

- Inditex vil ikke lægge flere ordrer hos nogen leverandør, der leverer produkter, som indeholder angorauld, før hvert eneste relevant produktionsanlæg er blevet inspiceret igen revideret efter Inditex Audit-protokollen.

Og efter massive protester fra forbrugerne, lød beskeden fra Gap før jul opå Twitter:

- Vi suspenderer ordrer med brug af angora undersøger nu sagen nærmere. Vi tager dyrevelfærd seriøst. Tak fordi I har gjort opmærksom på det.

Advarsel: Skrigende kaniner pelses levende i Kina
Advarsel: Skrigende kaniner pelses levende i Kina

Da PETA’s chokerende video med de mishandlede kaniner dukkede op i november, lød beskeden fra den danske tøjgigant Bestsellers kommunikations- og CSR-direktør Mogens Werge til tv2.dk:

- Vi har generelt set en antipelspolitik i Bestseller, men vi bruger angorauld i et begrænset omfang. Alle vores leverandører skriver under på en kontrakt, om at de vil overholde vores regler om dyrevelfærd, og vi vil ikke på nogen måde acceptere inhuman behandling af dyr.

Sportmaster boykotter Canada Goose
Sportmaster boykotter Canada Goose

Ifølge FN står kinesiske fabrikker for cirka 90 procent af verdens produktion af angorauld.

Store kæder som H&M, IC Companys, Acne, Next og Marks & Spencer har allerede bandlyst brugen af angorapels.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx