Af Fie West Madsen - 12/07-17 13:54

Ny bog forarger: Forfatter beskriver incestforhold til sin far - og hvordan hun nød detNy bog forarger: Forfatter beskriver incestforhold til sin far - og hvordan hun nød det

En ny engelsk bog, der i detaljer beskriver, hvordan en pige gennem 18 år blev seksuelt udnyttet af sin far - og i sine teenageår endte med at nyde at have sex med ham - har skabt stor debat, allerede inden bogen er udgivet. Forfatteren bag bogen er nemlig anonym, og det får flere til at betvivle, hvorvidt indholdet af den grusomme fortælling overhovedet er sandt.

storybild

(Billede: Iris/Scanpix )

Det skriver australske News.com.au.

Bogen bærer titlen 'The Incest Diary' eller 'Incestdagbogen' på dansk, og bag den står en anonym forfatter, som angiveligt er en kvinde i 40'erne. Det faktum, at forfatteren er anonym, har fået flere kritiske røster til at så tvivl om historiens ægthed, ligesom det har fået flere britiske forlag til at afvise at udgive bogen.

Den anonyme forfatter beskriver i 'The Incest Diary', hvordan hun blev seksuelt misbrugt af sin far første gang som treårig, og efterfølgende blev misbrugt kontinuerligt, indtil hun var i 20'erne. Hun beskriver desuden, hvordan hun i sine teenageår endte med at nyde at have sex med sin far, og hvordan hendes mor og flere familiemedlemmer kendte til misbruget.

'Ifølge min mor var jeg 'den anden kvinde'. Hun fortalte mig ofte, at hun ønskede, jeg aldrig var blevet født,' skriver forfatteren blandt andet ifølge The Independent og flere internationale medier.

Selvom flere har været skeptiske over for bogen, så har det ikke afskrækket forlaget Bloomsbury, der er forlaget bag de verdenskendte Harry Potter-bøger, som nu vil udgive 'The Incest Diary'.

Forlagets direktør i Storbritannien, Alexis Kirschbaum, kalder bogen for »den mest foruroligende bog, hun har læst,« ligesom hun har indrømmet, at mange er voldsomt utrygge ved bogen - inklusiv flere udgivere.

Grundet den store debat - og udbredte tvivl - om bogens ægthed, har bogens amerikanske redaktør, Lorin Stein været ude og forsvare bogen og forsikre, at man fra forlagets side er helt overbevist om, at bogen er en sand historie.

Ifølge The Independent har redaktøren blandt andet forklaret, hvordan man har interviewet flere af forfatterens gamle venner, som hun betroede sig til, for at se om historierne stemmede overens. Derudover har man også set forfatterens lægejournaler, som ikke var tilgængelige for forfatteren selv, da hun skrev sin historie, og ifølge redaktøren passer indholdet af de journaler også på flere af de ting, forfatteren beskriver i bogen.

Derudover har redaktør Loin Stein og den britiske forlagsdirektør Alexis Kirschbaum angiveligt kendt forfatteren i godt 10 år, skriver The Independent.

Og Alexis Kirschbaum fra Bloomsbury er da heller i tvivl om, hvorfor hun mener, det er så vigtigt at udgive den kontroversielle bog.

'Jeg har besluttet at udgive bogen, fordi efter næsten to årtier i forlagsbranchen, ved jeg hvor sjældent det er at opdage en bog, som bekymrer dig så meget, at du har snesevis og snesevis af samtaler, nogle af de mest interessante, jeg har haft i mit liv. Jeg kunne ikke stoppe med at tænke på den, og jeg kunne ikke stoppe med at tale om den. Det kan jeg stadig ikke. Og jeg kommer ikke til at være den eneste,' siger Alexis Kirschbaum til News.com.au.

'The Incest Diary' udkommer den 18. juli.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Manden bag 90'er-fest: Det var...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx